Επίδομα ενοικίου και στεγαστικού δανείου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και στο πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, "οικοδομούμε μια συνολική πολιτική για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Με το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ετήσιου προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ για 260.000 νοικοκυριά & 667.000 πολίτες. Με αύξηση του προϋπολογισμού για το παιδί 1.416 δισ. ευρώ το 2018 από 822 εκατ.ευρώ το 2015". Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου αφορά σε νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια και σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο και στην στήριξη του Τραπεζικού συστήματος, στην μεγάλη προσπάθεια για μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων. Αναλυτικά είπε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα. "Με βάση το πρόγραμμα αυτό, το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου, ενώ οι τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που ήδη έχουν στη διάθεσή τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή: μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία που τους παρέχουν οι διεθνείς κανόνες και η εσωτερική νομοθεσία", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]