Ανακοίνωση του Εργατικού Αγώνα

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΑΡΠΙ που αναφέρεται στο Μέτωπο Δράσης. Φαίνεται ότι το Μέτωπο Δράσης ενοχλεί μόνο και με την εμφάνιση του στον προεκλογικό αγώνα ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα της αριστεράς στο Δήμο μας.

Σύντροφοι δε θα επιχειρήσουμε να σας απαντήσουμε σημείο προς σημείο σε όλα όσα καταλογίζετε στο Μέτωπο Δράσης στην ανακοίνωσή σας, εξάλλου θεωρούμε πως ο ενδοαριστερός εμφύλιος έχει αποδειχθεί καταστροφικός και είναι ότι λιγότερο μας χρειάζεται αυτή τη στιγμή, έστω και αν κάποιοι θεωρούν ότι τρέφει τις οργανώσεις τους, γι' αυτό και δεν θα μπούμε ξανά στην διαδικασία ανταπαντήσεων.

Θέση του Μετώπου Δράσης είναι ότι οι εκλογές του Μαΐου για τους δήμους έπρεπε να βρουν τις αριστερές μαχόμενες δυνάμεις που μιλάνε στο όνομα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων ενωμένες κόντρα στις κατεστημένες παρατάξεις του Δήμου μας. Δυστυχώς όμως κάποιοι επεδίωξαν την στείρα καταγραφή κομματικών δυνάμεων.

Όποιος αντιλαμβάνεται έστω και σε ένα βαθμό τις ανακοινώσεις και τις διακηρύξεις,  δεν μπορεί να θεωρεί ότι οι θέσεις που προβάλλει το Μέτωπο Δράσης π.χ. έξω από την Ε.Ε., ανατροπή των μνημονίων κ.λπ. είναι απλώς μεταρρυθμίσεις που δεν συγκρούονται με το αστικό κράτος και την πολιτική του. Δεν αντιληφθήκαμε ποτέ ότι κάποιο αστικό κόμμα και η δημοτική παράταξη που στηρίζει διεκδικούν έξοδο από την Ε.Ε., αντίθετα είναι κοινό μυστικό ότι δίνουν όρκους πίστης σε αυτή. Επίσης δεν συγχέουμε τους δήμους και το περιεχόμενο δραστηριότητάς τους με την ανατροπή του καπιταλισμού, αυτή δεν πρόκειται να έλθει μέσω των δήμων, αλλά με την επεξεργασία επαναστατικής τακτικής και στρατηγικής που πρέπει να την κατακτήσουμε και αυτό απαιτεί διάλογο και αγώνες και για όλα αυτά η ενότητα δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς είναι αναγκαία.

Ως Μέτωπο Δράσης με ξεκάθαρες θέσεις και πρόγραμμα θα συνεχίσουμε την ενωτική αγωνιστική προσπάθεια και καλούμε μαζί μας όλους εκείνους που κουράστηκαν και απογοητεύτηκαν από την υπάρχουσα κατάσταση στο κίνημα να συμπορευτούμε για μια ισχυρή αριστερή παράταξη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]