Περιφ.Ηπείρου:Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος την Τρίτη 19/2

Την Τρίτη12Φεβρουαρίου2019 ώρα 12.00μ.μ.συνεδριάζει η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης μεθέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 1ου/2019 Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙ
ΚΟΥ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) /ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΙΓΒΦΠ) για την υλοποίηση του έργου υ με τίτλο: «Μελέτη ειδών  Primula αυτοφυών της Πίνδου, με στόχο την εισαγωγή στην καλλιέργεια», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσαςγια την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας Α΄Φάση», προϋπολογισμού 300.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 496.200,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς – Αετόπετρας του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 288.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή συμπληρωματικών τεχνικών έργων στο χείμαρρο Ντιβόικα Τ.Κ. Κεφαλοχωρίου», προϋπολογισμού 1.327.880,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ», και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ», και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (Β’ ΦΑΣΗ)», και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και  της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής & Κονίτσης  για την εκτέλεση του έργου με τίτλο:«Αποκατάσταση τμήματος του κωδωνοστασίου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας» προϋπολογισμού 15.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ)  για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια ηλεκτρονικών βατήρων εκκίνησης στο κολυμβήτηριο Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα», και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τ.Ο.Ε.Β. Λάμαρης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια
Ηλεκτροκινητήρα 200 kw/ 1.450 RPM  αρδευτικού
αντλιοστασίου  (Ωρωπού) του ΤΟΕΒ  Λάμαρης», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης και των όρων αυτής μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών , της Περιφέρειας Ηπείρου, της περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δ. Γεωργίου ΚαραϊσκάκηΝ. Άρτας, του Δήμου Αργιθέας Ν. Καρδίτσας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου, και του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση γέφυρας Κοράκου στον ποταμό Αχελώο, Αποκατάσταση παρακείμενου κτιρίου τελωνείου και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου» , προϋπολογισμού 13.600.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

13. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου: «Ίδρυση πτηνοτροφικής εγκατάστασης ορνίθων πάχυνσης (έργο υποκατηγορίας Α2,ομάδα 7η,α/α 1), δυναμικότητας 20.000 (80 Ι.Ζ.) στη θέση «Μεσαριά» Χανόπουλου, Δ.Ε. Βλαχέρνας, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΩΣΤΑ Μ.Ι.Κ.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.)
14. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου: (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 8η, α/α 2): «Μετεγκατάσταση υφιστάμενης μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, δυναμικότητας 150 τόνων ετησίως, από θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων στον όρμο Ηγουμενίτσας, σε αντίστοιχη έκταση στη θέση « Ακρωτήριο Νενούδα», Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών,  Π.Ε. Θεσπρωτίας, καθώς και αδειοδότηση των χερσαίων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων της μονάδας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η  α/α 1): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 43.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Ομορφάδα» της Τ.Κ. Γυμνότοπου, Δήμου Ζηρού/ Π.Ε. Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Αθανασόπουλος Θεόδωρος του Χρήστου. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου: (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 8η, α/α 2): «Δημιουργία μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, δυναμικότητας 300 τόνων ετησίως και έκτασης 20 στρ. , που θα προκύψει από τη μετεγκατάσταση υφιστάμενης μονάδας, ίδιας δυναμικότητας , 10 στρ. στη θέση «Σταυρός» Όρμου Κάτω Αετού, σε αντίστοιχη έκταση καθώς και νέας μίσθωσης 10 στρ. με εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, στη θέση ανοιχτά Όρμου Παγανιά ,Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών,  Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
17.    Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η) « Επέκταση καθώς και αλλαγή επωνυμίας, πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 19.550 σε 28.422 πατρογονικά πτηνά, στη θέση «Μπαλταράκια» της Τ.Κ. Ηλιόκαλης, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: « ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΜΑΓΚΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
18.    Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η)«Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 17.000 σε 38.000ορνίθων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Σιούλη- Κουίνια» της Τ.Κ. Μεγ. Περιστερίου, Δήμου Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Ευαγγελία Τσαπραλή. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
19.   Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η , α/α 86,100,109,201,204) « Μονάδα παραγωγής Λιπαντικών Ελαίων- γράσου-πρόσθετων λιπαντικών υγρών, απορρυπαντικών και καθαριστικών–υγρών αντιψυκτικών και διαλύματος ουρίας, αποθήκευσης και διακίνησης διαλυτών και αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων ( πετρέλαιο κίνησης–πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 1 της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, Δ. Ζίτσας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «PROFINA.B.E.E.».. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]