ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

#ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ_ΣΤΗΝ_ΠΡΑΞΗ!


του ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ
Οποτεδήποτε μια χώρα αντιμετώπιζε κρίση, αναζητούσε και εύρισκε στηρίγματα, ανατρέχοντας στην ιστορία και τις αξίες της και επικαλούμενη την αγάπη των πολιτών για την πατρίδα, δηλαδή τον πατριωτισμό τους.

Ειδικά για μας τους Έλληνες, ο πατριωτισμός δεν ήταν ποτέ κάτι το νέο γιατί δεν έχουμε μακρόχρονη κρατική παράδοση και αυτό που μας ενώνει είναι η εθνική συνείδηση, ο πηγαίος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός ήταν ο συνδετικός κρίκος που ένωνε πάντα αλλά και κινητοποιούσε τους Έλληνες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Και δεν αναφέρομαι σε σπάνιες και ηρωικές πράξεις. Αναφέρομαι στην προσωπική συμπεριφορά του καθενός μας. Στις καθημερινές ενέργειες που έχουν το ίδιο αγνό πατριωτικό κίνητρο και που λειτουργούν προς όφελος της πατρίδας ή τουλάχιστον δεν τη βλάπτουν ή δεν την προσβάλλουν.

Αναφέρομαι στην αγάπη για τη σημαία και την ελληνική ιστορία. Στο βλέμμα των χειριστών των αεροσκαφών και των πληρωμάτων του Λιμενικού, που επιβεβαιώνουν και υπερασπίζονται την ελληνική κυριαρχία καθημερινά σε θάλασσα και αέρα. Στο βλέμμα των νέων μας που υπηρετούν αγόγγυστα τη θητεία τους στην πρώτη γραμμή, στα σύνορα. Στο πάθος των εφέδρων και των εθνοφυλάκων, των αξιωματικών και οπλιτών, αλλά όχι μόνο σ’ αυτούς.

Πατριωτισμός είναι η συμπεριφορά των πολιτικών που είναι έντιμοι, εκπληρώνουν το καθήκον τους και σέβονται το δημόσιο χρήμα. Που δεν τους ενδιαφέρει να παραμένουν αγκιστρωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας αλλά η ουσιαστική προσφορά στον τόπο και το κοινωνικό σύνολο. Πατριωτισμός είναι η στάση των ταλαντούχων επιστημόνων, των επιχειρηματιών, των αγροτών, του κάθε νέου ανθρώπου που έχει επιλέξει να μείνει ή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να προσφέρει εδώ.

Η στάση των διαπρεπών Ελλήνων του εξωτερικού που συνεχίζοντας την παράδοση των εθνικών ευεργετών προσφέρουν στην πατρίδα τους, αλλά και όλων των άλλων που όπου βρίσκονται, δηλώνουν περήφανοι ότι είναι Έλληνες και διακρίνονται με ότι ασχοληθούν, διαψεύδοντας τα υποτιμητικά σχόλια που μας φόρτωσε η κρίση των τελευταίων ετών. Πατριωτισμός είναι η θέληση να προσφέρουμε στην πατρίδα από οποιοδήποτε θέση. Όλα αυτά, είναι ο αγνός και γνώριμος από τα παλιά πατριωτισμός.

Αυτό τον πατριωτισμό πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]