ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Ανάδειξη ιαματικών λουτρών Πρέβεζας και Κόνιτσας


Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προωθείται με τη συνεργασία Περιφέρειας και των Δήμων Πρέβεζας και Κόνιτσας. Πρόκειται για την ανάδειξη των ιαματικών τους λουτρών, για την οποία εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στους τρεις ΟΤΑ.
Το έργο περιλαμβάνει:
•  « Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου
Ιαματικών  Αμαράντου  Κόνιτσας»
•  « Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών  Καβασίλων  Κόνιτσας»
•  «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών  Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης»

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου, ανέρχεται στο ποσό των 3.949.000 ευρώ , το οποίο θα εξασφαλιστεί με μέριμνα της Περιφέρειας  µέσω της ένταξης του Έργου/της Πράξης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα EYROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ITALY 2014 – 2020”
Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης
Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ξεκινά τις διαδικασίες για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, καθώς  σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία και για τα σχέδια των διακηρύξεων θα  υπάρξει συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]