Ασανσέρ για δολοφόνους ..από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

"ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ"

(ASCENSEUR POUR L' ECHAFAUD,1958)

ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ "ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ"


ΠΕΡΙΛΗΨΗ 
H Γαλλία του ΄50 παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο μέσα από την ιστορία της Florence Carala και του εραστή της Julien Tavernier που είχαν σκεφτεί το τέλειο έγκλημα, χωρίς να συνειδητοποιήσουν το γεγονός πως τελικά δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Όταν, λοιπόν, ο Julien Tavernier πρώην αλεξιπτωτιστής και νυν εργαζόμενος στην υπηρεσία του Simon Carala, συζύγου της Florence πραγματοποιεί το έγκλημα σκοτώνοντας το σύζυγο, αναγκάζεται να γυρίσει στον τόπο του εγκλήματος για να συλλέξει τον γάντζο που είχε ξεχάσει να κρέμεται από το μπαλκόνι.

Η τύχη τα φέρνει όμως έτσι ώστε ο ίδιος κλείνεται στο ασανσέρ, ένα νεαρό ζευγάρι του κλέβει το αυτοκίνητο και πραγματοποιούν με τη σειρά τους δύο νέους φόνους με το δικό του όπλο, ενώ η αγαπημένη του Florence νομίζει ότι την πρόδωσε και γυρίζει όλη τη νύχτα μέσα στη βροχή ψάχνοντας τα ίχνη του.



Elevator-to-the-Gallows-1958-movie-Louis-Malle-7.jpg

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ο σκηνοθέτης Louis Malle, ένας από τους εκπροσώπους της Γαλλίας στη Nouvelle Vague της δεκαετίας 1950 – 1960 επεξεργάζεται τη νουβέλα του Noel Calef και γυρίζει με πραγματική δεξιοτεχνία της κάμερας μία ιστορία δράματος, θρίλερ και εγκλήματος. Χωρίς τη βοήθεια των εφέ, χωρίς ψεύτικους φωτισμούς και υπερβολικό μακιγιάζ των πρωταγωνιστών του, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα που κάνει τα όποια αρνητικά της υπόθεσης να φαίνονται σχεδόν ασήμαντα.

Άλλωστε ο Louis Malle είναι γνωστός για την άρτια δουλειά του (Au Revoir Les Enfants, 1987). Η σκηνοθεσία του, χωρίς γρήγορο ρυθμό, καταφέρνει να καθηλώνει τους θεατές στην οθόνη και χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο την πραγματικά καταπληκτική τζαζ μουσική, στις σκηνές που δεν υπάρχουν διάλογοι, για να κρατήσει σε εγρήγορση την προσοχή των θεατών του.

Elevator_SFW.jpg
Η ταινία είναι κλασική για την τόλμη της, το ανατρεπτικό περιεχόμενο της για την εποχή της, το υπέροχο μουσικό ντύσιμο της από τον ανεπανάληπτο Miles Davis, αλλά και τα εξωτερικά γυρίσματα στο όμορφο Παρίσι του τέλους της δεκαετίας του `50.   
Αυτή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Κινηματογράφο "ΠΑΛΛΑΣ" στις 5 το απόγευμα και με ελεύθερη είσοδο.



Γράφει, η Αθηνά Κολιού



ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ  (ASCENSEUR POUR L' ECHAFAUD,1958)


47268554_1780582455403032_5809496695850926080_o.jpg


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Louis Malle



ΣΕΝΑΡΙΟ: Noel Calef (νουβέλα), Roger Nimier & Louis Malle



ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Jeanne Moreau, Maurine Ronet, George Poujouly, Υori Bertin



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91 λεπτά







ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]