LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μακεδόνας ή Μακάδωνης;

Γράφει ο Μιχάλης Κονιόρδος 
*Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Το καφενείο της γειτονιάς μου είναι μια νεοφυής επιχείρηση, start up δηλαδή. Νεοφυής αν και καφενείο.
Μεταξύ των άλλων καινοτομιών που έχει εισαγάγει είναι και η αίθουσα «Παρακρουστάν». Εκεί μαζεύονται όσες και όσοι από την γειτονιά ενδιαφέρονται να σχολιάσουν τα σημαντικά διλήμματα της εβδομάδας που πέρασε, της τρέχουσας εβδομάδας ή ακόμα και μελλοντικά διλήμματα που αν και δεν τέθηκαν με έμφαση ακόμη είναι σίγουρο πως θα τεθούν αργά ή γρήγορα.
Χρησιμοποιώντας τελευταίας κοπής τεχνολογίες ο σταρταπίστας του καφενείου μας, εν προκειμένω συστήματα 3D, αν η ροή των γεγονότων και των σημαντικών διλημμάτων το επιβάλει, η αίθουσα χωρίζεται σε «Παρακρουστάν ΠΕ» (σημαντικά διλήμματα περασμένης εβδομάδας), σε «Παρακρουστάν ΤΡΕΧΕ» (σημαντικά διλήμματα τρέχουσας εβδομάδας), σε «Παρακρουστάν ΜΕΛΕ» (μελλοντικών εβδομάδων διλήμματα).
Πολλές φορές τα πνεύματα οξύνονται, αλλά καθότι γείτονες, δίνουμε τόπο στην οργή, για να αποφύγουμε τυχόν μεταξύ μας φρικαλεότητες, καθώς μας είναι γνωστό πως «επειδή κάθε εγώ είναι ως έναν βαθμό θάλαμος φρικαλεοτήτων, πολιτισμένες σχέσεις μεταξύ προσώπων μπορούν να υφίστανται υπό την προϋπόθεση ότι συγκαλύπτονται ανόσια μικρά μυστικά πόθου, απληστίας ή φθόνου».
Κρίμα, μου είπε ο γείτονας της αίθουσας «Παρακρουστάν ΠΕ». Κρίμα, γιατί στην επικράτεια του Παρακρουστάν ένας ολάκερος λαός θα κληθεί να προσέλθει στις κάλπες και να συμπιεσθεί στο ερώτημα «Μακεδόνας ή Μακάδωνης ;»
Αν είναι πάντως έτσι, συμπλήρωσε, τότε η κάλπη θα περιέχει ένα κάλπικο δίλημμα, καθώς η τέχνη της πολιτικήςii την επομένη της καταμέτρησης των ψήφων, θα αντικατασταθεί από την άγαρμπη πολιτική που είναι η τέχνη του εφικτού.
«Δεν ελευθερώνεσαι από κάτι αποφεύγοντάς το, παρά διασχίζοντάς το», συμπλήρωσε ο γείτονας, μνημονεύοντας (και) τον Παβέζε.
«Καλά, άσ’ το γι’ αργότερα», αντέτεινα.
«Πού και πότε;», επέμεινε ο γείτονας.
Στην συνεδρία του αμφιθεάτρου «ΔΒ Παρακρουστάν », μπήκε στη μέση ο σταρταπίστας.
«Τι είναι τούτο πάλι;», τον ρωτήσαμε έκπληκτοι.
«Διά βίου Παρακρουστάν». Θα λειτουργήσει σύντομα και εκεί θα διεξάγονται οι ολομέλειες μας, εν όψει εκλογών.
*Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τέως σύμβουλος του ΑΣΕΠ, τέως Διοικητής – Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΝΠ Αθηνών «Π. & Αγ. Κυριακού».
Σημειώσεις:
[1] Ρίτσαρντ Σένετ «Η τυραννία της οικειότητας», εκδόσεις «Νεφέλη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]