ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για το Δήμο Αρταίων και την Περιφέρεια Ηπείρου

Τα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας δημοσιεύουν τα αποτελέσματα μετρήσεων από την OPINION POLL για τους δήμους Αρταίων και Ν. Σκουφά, για την Περιφέρεια Ηπείρου όσον αφορά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης στο νομό Άρτας, ενώ παρουσιάζουν την δημοφιλία των υποψηφίων βουλευτών επίσης του νομού Άρτας...

...
Στον Νομό Αρτας πραγματοποιήθηκε μια αναλυτική έρευνα σε επίπεδο δήμων, περιφέρειας, αλλά και υποψήφιων βουλευτών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μια έρευνα με κύριο αντικείμενο τις περιφερειακές εκλογές, ενώ ο λόγος που επιλέχθηκαν οι τρεις συγκεκριμένοι δήμοι είναι ότι μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: ο δήμαρχος που εκλέχθηκε στις προηγούμενες εκλογές του 2014 θα αντιμετωπίσει έναν πρώην δήμαρχο με πολλές θητείες στο παρελθόν, που είτε δεν ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές (Καλλιθέα και Μύκονος) ή ηττήθηκε για πρώτη φορά το 2014 έπειτα από πολλές νικηφόρες εκλογές (Φυλή).

Εχουμε, δηλαδή, τρία «ντέρμπι» που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τη βραδιά των εκλογών. Προσπαθώντας να εξαγάγουμε κοινά συμπεράσματα ανάμεσα στους τρεις δήμους, διαπιστώνουμε ότι, παρά το «βαρύ» όνομα του αντιπάλου, οι εν ενεργεία δήμαρχοι έχουν προβάδισμα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η έρευνα της Opinion Poll καταγράφει στον Νομό Αρτας άνετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη. Οι πολίτες του Νομού Αρτας αξιολογούν θετικά το έργο του, καθώς πολύ και αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 58,4% των πολιτών, ενώ λίγο και καθόλου ικανοποιημένο το 27,4%.

Ο κ. Καχριμάνης είναι πρώτος στη λίστα δημοτικότητας μεταξύ των πιθανών υποψηφίων, με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν το 58,7% και τις αρνητικές να περιορίζονται στο 24,3%, με ιδιαίτερα θετικές γνώμες τόσο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. όσο και σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαμηλή αναγνωρισιμότητα καταγράφουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες, με ποσοστό άνω του 70% να δηλώνει ότι δε γνωρίζει το όνομά τους, αλλά με τις θετικές γνώμες να υπερτερούν των αρνητικών. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου περιφερειακών εκλογών, με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό - Ακυρο - Αποχή, ο κ. Καχριμάνης συγκεντρώνει το 52,8%, έναντι 9,3% όσων έχουν αποφασίσει να επιλέξουν τον κ. Ριζόπουλο και 8,0% τον κ. Ζάψα. Ακολουθεί ο κ. Δημητρίου με 1,8%.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών στους δήμους του Νομού Αρτας, ο νυν δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό - Ακυρο - Αποχή με ποσοστό 39,8% του Γ. Παπαλέξη, ο οποίος τον ακολουθεί με ποσοστό 19,5%.

Ωστόσο, το έργο του νυν δημάρχου συλλέγει 49,0% αρνητικές γνώμες (λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι), έναντι 45,5% των θετικών. Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η κυρία Ροζίνα Βαβέτση έναντι του κ. Θεοδ. Μουσαβερέ. Συγκεκριμένα, με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό - Ακυρο - Αποχή, η κ. Βαβέτση συγκεντρώνει 45,0%, έναντι 12,9% του κ. Μουσαβερέ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΤΑΣ

Σχετικά με τις γνώμες των πολιτών του Νομού Αρτας για τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής τους, ο κ. Ευστ. Γιαννούλης συλλέγει τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (51,4%), αλλά και τη μεγαλύτερη (θετικού προσήμου) διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών απαντήσεων. Σε θετικές γνώμες ακολουθούν η κυρία Ολγα Γεροβασίλη με 48,9%, ο κ. Γ. Στύλιος με 38,7% και ο κ. Β. Τσίρκας με 33,6%. Η κ. Γεροβασίλη με τον κ. Στύλιο, ωστόσο, φαίνεται να καταγράφουν σημαντική φθορά, καθώς η πρώτη συγκεντρώνει 36,3% αρνητικές απαντήσεις, ενώ ο δεύτερος 35%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφουν χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]