Πνευμ.Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών:Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2018

δείτε εδώ  όλες τις εκδηλώσεις 


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών από τον Πρόεδρό του, κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου για τον Δεκέμβριο του 2018-12-03
Μεταξύ άλλων ο κ. Γκόγκος ανέφερε:
«Ένας ακόμα μήνας εκδηλώσεων και δράσεων για όλους ξεκίνησε ήδη.
Είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου, που ταυτόχρονα περικλείει και την περίοδο των γιορτών.
Όπως θα έχετε παρατηρήσει ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου δεν γίνεται με την τυχαία και ευκαιριακή ένταξη εκδηλώσεων.
Με συστηματική εργασία έχουμε δημιουργήσει ειδικούς κύκλους, αφιερώματα και θεματικές ενότητες, ώστε συγκροτημένα να δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε μορφή τέχνης να αναδειχθεί.
Προσπαθούμε να δίνουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση, βασισμένη στην γενικότερη φιλοσοφία μας να προσφέρουμε ένα ιδανικό μείγμα καταξιωμένων και νέων δημιουργών.
Έτσι και στο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου, που παρουσιάζουμε σήμερα, υπάρχουν τοποθετημένοι και οι θεματικοί μας κύκλοι.
Απόψε το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», και στο πλαίσιο του κύκλου μας «Οι συγγραφείς και τα έργα τους» φιλοξενούμε τον Αύγουστο Κορτώ.
Εμβληματικό συγγραφέα και κοινωνικό ακτιβιστή, που προσεγγίζει με ιδιαίτερο και βιωματικό  τρόπο μερικά από τα πλέον ευαίσθητα θέματα της εποχής μας.
Θυμίζω ότι στον ίδιο κύκλο έχουμε ήδη φιλοξενήσει τον Χρήστο Χωμενίδη και τον Θανάση Χειμωνά.




Χτες είχαμε την χαρά να απολαύσουμε την σπουδαία συνθέτη και ερμηνεύτρια Λένα Πλάτωνος σε μια βραδιά σπάνιας ευαισθησίας, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κύκλου μας «Μεγάλοι Ερμηνευτές» το Πνευματικό Κέντρο φιλοξενεί την Δήμητρα Γαλάνη.
Στο πλαίσιο του κύκλου αυτού έχουμε ήδη υποδεχθεί τον Γιάννη Κότσιρα, το Μανώλη Μητσιά με την Καρυοφύλλια Καραμπέτη, τον Βασίλη Λέκκα, την Φωτεινή Βελεσιώτου  κ. ά. κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες
Παράλληλα στο χώρο του θεάτρου φιλοξενούμε 3 σημαντικές παραστάσεις:
Την κα Κατερίνα Διδασκάλου με την παράσταση «Η πόρνη από πάνω» του  Αντ. Τσιπιανίτη 7 και 8 Δεκεμβρίου
«Τον Συλλέκτη» με τους  Αργύρη Αγγέλου και την Ιωάννα Πηλιχού στις 13 και 14 Δεκεμβρίου
Και την παράσταση «Romeo και Ιουλιέτα», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και το Εθνικό Θέατρο Κροατίας, στις 19 Δεκεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι το Πνευματικό Κέντρο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε φιλοξένησε αρκετές ακόμα θεατρικές παραστάσεις με κορυφαία την Μεγάλη Χίμαιρα, που δικαίως θεωρήθηκε μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων.
Τέλος, να επισημάνω ότι συνεχίζεται και η μεγάλη έκθεση του διεθνούς φήμης Ιταλού εικαστικού Alfredo Romano για όλο τον Δεκέμβριο και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2019 και καλώ όλους τους πολίτες να την επισκεφτούν.
Παράλληλα με το πρόγραμμα Δεκεμβρίου που παρουσιάζουμε σήμερα, εξελίσσεται και το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων δράσεων και εκδηλώσεων, στο οποίο συμμετέχουν καθοριστικά όλες οι δομές και τα καλλιτεχνικά σχήματα του Πνευματικού Κέντρου, όπως η Φιλαρμονικής μας που θα δώσει μουσικό τόνο στους δρόμους, τους πεζοδρόμους και τις πλατείες της πόλης. Η συμφωνική μας ορχήστρα με δυο εμφανίσεις, στις 22 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου στην επίσημη Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή της πόλης μας. Το Εικαστικό Εργαστήρι που ανοίγει τις πόρτες του για μια ολόκληρη εβδομάδα σε όλα τα παιδιά της πόλης. Τα ΚΔΑΠ μας, που οργανώνουν γιορτές στο κέντρο, αλλά και στους χώρους τους. Και φυσικά από τις γιορτές της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα σύνολα και οι χορωδίες του Ωδείου μας.
Παράλληλα, το Πνευματικό Κέντρο στηρίζει και υποστηρίζει εκδηλώσεις συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων, όπως τις εκδηλώσεις του συλλόγου τα Παλιά Γιάννινα στις οδούς Καλλάρη και Ανεξαρτησίας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, αλλά και τις εκδηλώσεις την Παραμονή των Χριστουγέννων στην οδό Τσιριγώτη όπου θα εμφανιστούν οι Κόζα Μόστρα σε μια αυθεντική γιορτή χαράς και κεφιού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί αύριο σε ειδική συνέντευξη με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ.  Θωμά Μπέγκα.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να θυμίσω σε όλους ότι το αναλυτικό μας πρόγραμμα, εκτός από την έντυπη μορφή που θα βρουν σε δεκάδες σημεία της πόλης, υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή τόσο στη σελίδα του Πνευματικού Κέντρο στο διαδίκτυο, όσο και στην σελίδα μας στο Facebook», κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]