ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο:Ευαίσθητοι για την σπατάλη «Δημόσιου χρήματος» ή αλλεργικό μίσος απέναντι στους «εργάτες»;



Οι εργαζόμενοι της SPIDER περνάνε χρόνια τώρα τον Γολγοθά του εμπαιγμού από τον εργοδότη, την κυβέρνηση και τον Περιφερειάρχη.
Ο εργοδότης τσεπώνοντας εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις και δάνεια, μετάφερε το εργοστάσιο στην Σερβία, συνεχίζει τα αλισβερίσια με το Δήμο Ιωαννιτών πωλώντας κάδους παραγόμενους στη Σερβία και έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στη τύχη τους, απλήρωτους.
Η κυβέρνηση σε ρόλο πόντιου Πιλάτου παρακολουθεί αδιάφορα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του εργοδότη - μπαταχτσή και πότε-πότε δίνει κάποια ελεημοσύνη στους εργάτες.
Ο Περιφερειάρχης χρόνια τώρα έδιωχνε «κακήν κακώς» τους εργαζόμενους από το γραφείο του με την δικαιολογία ότι το θέμα δεν αφορά την Περιφέρεια.
Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους κάνοντας έναν  ηρωικό και ενωτικό  αγώνα με το σωματείο τους διεκδικούν τα αυτονοητα δικαιωματα τους.
 Να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται και να ανοίξουν τα εργοστάσια με ευθύνη της πολιτείας για να συνεχίζουν την παραγωγή. Μια παραγωγή που έχει ανάγκη η χώρα μας καθώς πρόκειται για προϊόντα που τώρα τα εισάγουμε από το εξωτερικό.
Η απόφαση του περιφερειάρχη να συμμετάσχει στους πλειστηριασμούς για να αγοράσει το ακίνητο της Spider στα Καρδαμίτσια είναι καθαρή ρουσφετολογική κίνηση στην προσπάθεια του μπροστά στις εκλογές που έρχονται να ψαρέψει κάποιους ψήφους.
Εκεί που έδιωχνε τους εργάτες και δεν ήθελε να ασχοληθεί μαζί τους, τώρα κάνει την κίνηση αυτή κατω από την πιεση των εργατων , «με το δημόσιο χρήμα» φυσικά, για να μετριάσει τις εντυπώσεις που έχει αφήσει η τακτική του ,με την υποστήριξη του εργοδότη-μπαταχτσή μέχρι τώρα.
Παράλληλα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια και των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ) και των νεων υποψηφιων (Δημητριου και Ριζοπουλου).
Με διάφορες δικαιολογίες προσπάθησαν να εμποδίσουν την συμμετοχή της περιφέρειας στον πλειστηριασμό δηλαδή προσπάθησαν να εμποδίζουν να πάρουν επιτέλους κάποια χρήματα οι εργαζόμενοι που βρίσκονται απλήρωτοι στο έλεος της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των δανείων κλπ.
Τους έπιασε τάχα ο πόνος ότι θα σπαταληθεί το δημόσιο χρήμα.
Που ήταν όλοι αυτοί όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο ξόδευε τεράστια ποσά για την ενίσχυση του λεγόμενου «τουριστικού προϊόντος» (φυλλάδια, εκθέσεις ταξίδια, κλ.π) σε όφελος των επιχειρηματιών του τουρισμού;
Που ήταν όλοι αυτοί όταν η περιφέρεια με την δικαιολογία του κατεπείγοντος μοίραζε εκατομμύρια ευρώ σε ημέτερους μέσω των δημοσίων έργων;
Γι’ αυτά καμιά διαμαρτυρία - Καμιά ανακοίνωση;
 Τώρα που με την συμμετοχή στον πλειστηριασμό θα πάρουν κάποια χρήματα οι εργάτες βγήκαν στα κάγκελα και φωνάζουν «σπαταλάτε το δημόσιο χρήμα»,
Θαυμάστε υποκρισία, θαυμάστε ξεπεσμό, θαυμάστε μίσος απέναντι στους εργαζόμενους,
Ταυτόχρονα αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της παράταξης του ΚΚΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί υπεύθυνους τους εργαζόμενους για τα δεινά που βιώνουν και τους καλεί να διεκδικήσουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εργοδότη. Δηλαδή να μη πάρουν τίποτε γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εργοδότη έχουν υπόλοιπο μηδέν (0).
Όπως ξερει πολύ καλα η παραταξη του ΚΚΕ στις περιπτωσεις αυτές οι εργοδοτες φροντιζουν να αδειασουν τους λογαριασμους τους ,να τα μεταφερουν σε ασφαλη μερη καλυπτομενοι από την νομοθεσια του Αστικού Κράτους και του διεθνούς Καπιταλισμού.
Κατά «ΚΚΕ ευαγγέλιο» λοιπον δεν έχει ευθύνη το Περιφερειακο Κρατος απέναντι στους εργάτες για να αναλάβει την ευθύνη να πληρωθούν, να αποζημιωθούν και να βρουν εργασία;
 Εχουμε παντως την γνωμη ότι κάπως αλλιώς τα έλεγε ο Μαρξ.
Η Αριστερη Παρεμβαση συμμετέχοντας αλληλέγγυα στον αγώνα των εργατών της Spider υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
1) Να αναλάβει η Κυβερνηση  να λειτουργήσει τα εργοστάσια καθόσον η παραγωγή τους είναι απαραίτητη για τον Στρατό, τους Δήμους και να βρουν έτσι δουλειά όχι μόνο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Spider αλλά πολύ περισσότεροι.
Αλήθεια πως όταν πρόκειται να αναλάβουν να λειτουργήσει το αεροδρόμιο συμφωνούν όλοι (Δήμος και Περιφέρεια) και όταν πρόκειται για τους εργάτες δεν μπορούν και κραβγαζουν ότι «εμεις δεν θα γινουμε επειχειρηματιες»;
2) Να αναλάβει η Κυβερνηση να πληρώσει τα χρήματα που οφείλονται στους εργάτες. 
3) Να γίνει λεπτομερης ελεγχος πως δοθηκαν τα ΔΑΝΕΙΑ και που πηγαν .πως δοθηκαν οι επειδοτησεις και που σπαταληθηκαν και να αποδοθουν οι ποινοικες ευθυνες.
4) Να γίνει ελεγχος για την σημερινη δραστηριοτητα του εργοδοτη μπαταχτση και των ανδρικελων του στην χωρα μας και την διοχετευση προιοντων που παραγονται στο εξωτερικο κατά πασα πιθανοτητα με τα χρηματα των Δανειων και των Επειδοτησεων. 

Ταυτοχρονα καλουμε ολους τους απληρωτους και απολυμενους εργαζομενους στην περιοχη μας (ΒΙΚΗ, ΕΑΣ Πρεβεζας) να δειξουν την ιδια μαχητικοτητα και αποφασιστηκοτητα όπως οι εργαζομενοι της SPIDER.
Να συντονισουν τον αγωνα τους και να διεκδικησουν αμεση καταβολη των δεδουλευμενων, Μονιμη και Σταθερη εργασια.
Να συμβαλουν στην Ταξικη Ανασυγκροτηση του Εργατικου κινηματος δινοντας «μαθηματα» στην νεα Εργατικη βαρδια της Μισης δουλειας του Μισου μισθου και της Μισης Ζωης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]