Ιωάννινα:Μαζική συμμετοχή του Συνδικάτου Οικοδόμων στη σημερινή απεργία

Απεργία, συγκέντρωση και πορεία σήμερα, για τους οικοδόμους των Ιωαννίνων ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων.
Πριν από την συγκέντρωση, διαβάστηκε η καταγγελία της Ομοσπονδίας για τα έκτροπα στην Αθήνα, όπου ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Σα να μην έφτανε αυτό,   αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αυτή η πράξη που έρχεται σε συνέχεια της αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς .  Γι αυτό μέχρι τώρα μετράμε:
Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων.
Πριν λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με Εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από  μια «ισχνή μειοψηφία».
Στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας

Αυτά έρχονται να προστεθούν την εισβολή του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά και τις δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων στην πόλη μας επειδή διαμαρτύρονται για απολύσεις στα σούπερ μάρκετ.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία  από τον  Πρόεδρος του Συνδικάτου Θ. Νάκος, ο οποίος ανέφερε ότι «η απεργία μας είναι απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης που συνεχίζει το ίδιο βιολί. Ενώ εμείς ζούμε από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα, τους αντιλαϊκούς νόμους που έχει ψηφίσει όπως έκαναν και οι προηγούμενοι, αυτοί θέλουν να μας πείσουν από τα μπαλκόνια και τις πολυθρόνες των γραφείων τους πως «εγένετο φως», ότι ξεμπερδεύουμε με τα μνημόνια, τα αντεργατικά μέτρα, την άγρια εκμετάλλευση από τη μεγαλοεργοδοσία».

Και συνέχισε : «Τους λέμε καθαρά: Δεν τσιμπάμε, δεν ξεγελιόμαστε. Θα πορευτούμε με οδηγό τις δικές μας ανάγκες, που δεν χωράνε στο δρόμο του κεφαλαίου που γεννάει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους. Η απεργία είναι βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα, είναι προετοιμασία του κλάδου για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας σε όλη τη χώρα στις 28 Νοέμβρη.

Τέλος ανέλυσε το πλαίσιο πάλης του Συνδικάτου για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με 7ωρο-5μερο-35ωρο, αναγνώριση και διανομή των «υπερ αγνώστων» ενσήμων, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλστικών, μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρική προστασίας, κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας κλπ

Ακολούθησε πορεία προς το ΙΚΑ όπου αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μετάφερε τα αίτημα στον διοικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]