ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Πρέβεζα τραγουδά για τον Λάκη Παππά

Μια “μαγική” βραδιά θα είναι η 24η Νοεμβρίου για την πόλη της Πρέβεζας, η βραδιά όπου όλοι θα τραγουδήσουμε για τον Λάκη Παππά.
Στο μελωδικό αυτό ταξίδι “πρωταγωνιστές” θα είναι οι τραγουδιστές και φίλοι του Λάκη Παππά Μιχάλης Βιολάρης, Ανδριάννα Κόλλια και Τάκης Κωσταντακόπουλος μαζί με τον ποιητή και στιχουργό Δημήτρη Ιατρόπουλο.Στο πιάνο και την ενορχήστρωση θα είναι ο Γιώργος Σαλβάνος, στην κλασσική κιθάρα ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, στο βιολοντσέλλο, η Μαριλίζα Παπαδούρη -Παπαγγελίδη και στο μπάσο ο Γιώργος Πολίτης.Και βέβαια σε μια βραδιά για τον Λάκη Παππά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Πρεβεζάνοι καλλιτέχνες που είχαν την τύχη να τραγουδήσουν μαζί του στην θρυλική μπουάτ της Κυανής Ακτής. Αυτοί είναι οι Βασίλης Τζίμας, ο Χρήστος Τάγκας και ο Κώστας Αντύπας τους οποίους θα πλαισιώσουν η Σοφία Κυριάκη στο ακορντεόν και Έλλη Καλουτσάκη στο βιολί. Επίσης ο Γιάννης Νικολαΐδης θα προβάλλει υλικό για τον Λάκη Παππά, από επισκέψεις του στην Πρέβεζα.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ) από τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πρέβεζα”.
Ο Λάκης Παππάς γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1938 και έφυγε από την ζωή στις 26 Μαρτίου του 2014.
Υπήρξε μαθητής κιθάρας του Γεράσιμου Μηλιαρέση. Έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959 στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη (μουσική Μάνος Χατζιδάκις) αντικαθιστώντας τον δάσκαλό του. Αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία.Υπήρξε ο πρώτος τραγουδιστής που συνόδευσε τη φωνή του παίζοντας κλασική κιθάρα με αξιώσεις. Κατά τη δεκαετία του 1980 εκτός από εμφανίσεις σε κέντρα, έδωσε συναυλίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ενώ για χρόνια είχε δικό του στέκι στην οδό Θόλου.Ως τραγουδιστής συμμετείχε στους δίσκους «Οδός Ονείρων» (1962), «Μάνος Χατζιδάκις: Πρώτη εκτέλεση» (1965), «Ματωμένος γάμος/Παραμύθι χωρίς όνομα» (1965), «Αγωνιστές της λευτεριάς» (1971), «Του Μαυριανού και της αδελφής του» (1971), «Τραγούδια ερωτικά και χαμηλόφωνα» (1990), «Το τραγούδι γυμνό» (1992). Επίσης ως συνθέτης-τραγουδιστής κυκλοφόρησε το 1971 τον δίσκο «Πάει κι αυτή η Κυριακή» (με συμμετοχή της Πόπης Αστεριάδη). Από αυτόν τον δίσκο είναι και τα τραγούδια (σε στίχους Γ. Αργύρη και Δ. Ιατρόπουλου): «Αγριο πουλί», «Δεν είν’ τ’ άσπρο κρασί μας», «Χάρτινο αγόρι», «Ελα μαζί μου», «Μην τα ξυπνήσεις, μη», «Μάτια μου, μάτια κλειστά», «Πήρα αγκαλιά ένα όνειρο», «Δάκρυα μες στις πέτρες».
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]