Εργ.Κέντρο Άρτας:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την ΕΠΕΤΕΙΟ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 στις 7.00 μ.μ.  στην Πλατεία Κιλκίς
69 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία.
45 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο: Συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, με δύναμη και αισιοδοξία μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα σε όλον τον κόσμο το δρόμο της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
45 χρόνια μετά δεν έχουμε τι να πρωτοθυμηθούμε;
Το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη δικτατορία ’67-’74;
Την τουρκική εισβολή στην Κύπρο;
Το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα διχοτομικά "σχέδια Ανάν";
Τα θέματα του Αιγαίου από το ’74 ως το Γενάρη του ’96 και την κρίση των Ιμίων;
Υπό τη σκέπη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζεται η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου, αφού το ΝΑΤΟ είναι αυτό που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του, θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια!
Στα Βαλκάνια ανταγωνίζονται μεταξύ τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ποιος θα πουλήσει τα εξοπλιστικά του προγράμματα, ποιος θα εξασφαλίσει στρατιωτικά στηρίγματα με αντίστοιχες βάσεις και αναπτυγμένη στρατιωτική συνεργασία.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά έχουμε εμπιστοσύνη
στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, στο δίκιο μας.
Καλούμε την Εργατική Τάξη και το Λαό της Άρτας: Να δυναμώσει την πάλη του, να βροντοφωνάξει όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θα χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Καλούμε την Εργατική Τάξη και το Λαό της Άρτας: Να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με τη συμφωνία των κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εμπλέκουν τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή  συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου. Να δυναμώσει τον αγώνα κατά του ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Έναν αγώνα που θα σημαδεύει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, κρίση, φτώχεια προσφυγιά. Έναν αγώνα που θα έχει στόχο την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
«Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»
Άρτα, 12/11/2018
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]