Η "FRANCES HA" από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

"FRANCES HA" (2012) 


ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 

ΣΤΙΣ 5:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΟ "ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ"



 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 Η Φράνσις είναι μια 27χρονη χορεύτρια που ζει μαζί με την κολλητή της, Σόφι. Δεν δείχνει να έχει ελπίδες να πιάσει κάποια σοβαρή δουλειά και η Σόφι δείχνει να είναι η μόνη που την καταλαβαίνει. Όταν η Σόφι αποφασίζει να μετακομίσει σε μια ονειρική για αυτήν τοποθεσία, η Φράνσις μένει έκθετη να δει πώς θέλει να ζήσει πλέον τη ζωή της, όντας ανίκανη να στηρίξει το νοίκι, αλλά και να αναλάβει σοβαρές ευθύνες.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA

Η ταινία “Frances Ha” είναι μια χαριτωμένη ασπρόμαυρη κομεντί που αντλεί έμπνευση από τα προβλήματα και τις συνήθειες των νέων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η Frances, έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν μια δεκαετία από τη στιγμή της τυπικής ενηλικίωσης. Είναι όμως όντως μια ολοκληρωμένη ενήλικη γυναίκα; Μέσα από χαριτωμένα φιλοσοφικές συζητήσεις, κωμικές καταστάσεις και μικρές δόσεις μελαγχολίας η Frances διαμορφώνει την τελική εκδοχή του εαυτού της που θα την συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής της.

image.png   Με μια πιο προσεκτική ματιά γύρω από την ταινία είναι εύκολο να διακρίνει κανείς κινηματογραφικές αναφορές στο σινεμά του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, με την ομάδα που σχηματίζεται από τη Frances και τους συγκατοίκους της να θυμίζει την «συμμορία» στο "Bande à   Part", αλλά και την ίδια την πρωταγωνίστρια να μοιάζει σαν μια σύγχρονη και νεανική εκδοχή της «Annie Hall» του Γούντι Άλλεν. Επίσης, η σκηνή της Frances που χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης υπό τους ήχους του “Modern Love”  του David Bowie, είναι ένα ξεκάθαρο κινηματογραφικό δάνειο από την αντίστοιχη σκηνή με τον Ντενίς Λαβάντ στην ταινία «Η Δική μας Νύχτα» του Λέος Κάραξ.

Γράφει, ο Δημήτρης Καραμπίκας


"FRANCES HA" , 2012
image.png

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Νόα Μπάουμπαχ



ΣΕΝΑΡΙΟ:  Νόα Μπάουμπαχ, Γκρέτα Γκέργουικ



ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Γκρέτα Γκέργουικ, Μίκι Σάμερ, Ανταμ Ντράιβερ



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86 λεπτά


ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]