Δημοσκόπηση MRB: Στις 8,8 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Στις 8,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας MRB.

Συγκεκριμένα, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30,9%, έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής, με 6,5%, και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6%, ΚΚΕ 5,9%, Ένωση Κεντρώων 2,6%, ΑΝΕΛ 1,5%, Ελληνική Λύση 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%, Ποτάμι: 1%, Άλλο κόμμα: 3,1%, Δεν αποφάσισα / Δεν απαντώ 14,4%, Λευκό – Άκυρο - Αποχή 3,6%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με 35,8%, ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνει το 26%. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 33,7% των ερωτηθέντων.

Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αξιολογήθηκε αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 44,% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ αξιολογήθηκε θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, και αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 30,3%.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]