Το ποτό πιθανότατα σας επηρεάζει πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι απολαμβάνετε αρκετό αλκοόλ μερικές φορές την εβδομάδα δεν είναι απαραίτητα υγιείς. Αλλά ίσως να μην γνωρίζετε την επίδραση αυτού στον οργανισμό σας.



Καθώς μεγαλώνετε, αρχίζετε να μεταβολίζετε το αλκοόλ με πιο αργό ρυθμό, σύμφωνα με την Elizabeth Trattner, θεράποντα γιατρού και διατροφολόγο με έδρα το Μαϊάμι. Όσο περισσότερο παραμένει το αλκοόλ στο σύστημά σας, τόσο περισσότερο αλκοόλ συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματός σας, γεγονός που ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για βλαβερές συνέπειες.

Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology & Community Health διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν υπερβολικά ήταν 33% πιθανότερο να έχουν μαύρους κύκλους που σχετίζονται με την ηλικία γύρω από τους κερατοειδείς χιτώδες των ματιών τους. Αυτή η κατάσταση, που ονομάζεται arcus senilis, δεν συμβαίνει συνήθως μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 60 ετών.

Εάν η βαριά κατανάλωση αλκοόλ είναι τακτική, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε κάποια δυνητικά μη αναστρέψιμη βλάβη του δέρματος.

"Το αλκοόλ προκαλεί επίσης τη διάλυση των αιμοφόρων αγγείων στην επιφάνεια του δέρματος", ανέφερε ο Goodman. "Για τους διαλείποντες πότες, αυτό προκαλεί προσωρινή έξαψη του δέρματος. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, τα τριχοειδή αγγεία μπορούν να διασταλούν τόσο πολύ ώστε να εκραγούν πραγματικά, δημιουργώντας ορατές κόκκινες και μοβ φλέβες, ειδικά στο πρόσωπο και τα μάγουλα ».

Ενώ το δέρμα σας μπορεί να ανακτήσει την εύπλαστη και δροσερή του χροιά μετά από αρκετές ημέρες επανυδάτωσης, τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθωθούν.

"Μόλις αναπτυχθούν οι αλλαγές των σπασμένων αιμοφόρων αγγείων, αυτές δεν θα αντιστραφούν από μόνοι τους", δήλωσε ο Goodman. "Θεραπείες όπως η θεραπεία με λέιζερ και ορισμένα τοπικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης."

Ο Kristin Koskinen, διαιτολόγος με έδρα την Ουάσινγκτον, συνιστά να πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό προτού να πάρετε την πρώτη σας γεύση κρασιού και στη συνέχεια "εναλλασσόμενα αλκοολούχα ποτά με μη αλκοολούχα ποτά, συμπεριλαμβανομένου ύδατος seltzer, ψεκαστήρες χυμού πορτοκαλιού ή ακόμη και νερό . "

Το πόσιμο νερό μεταξύ αλκοολούχων ποτών "θα καταπολεμήσει την αφυδάτωση που προκαλείται από την αιθανόλη, που θα βοηθήσει το δέρμα σας να φανεί καλύτερα την επόμενη μέρα", δήλωσε ο Κοσκινέν.


Υπονομεύει τον ύπνο σας, που δεν είναι ποτέ καλός.

Το αλκοόλ τονίζει το σώμα σας, το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως φούσκωμα, αϋπνία, άλλα προβλήματα ύπνου και έλλειψη συγκέντρωσης την επόμενη μέρα.

Παρά το πώς το αλκοόλ μπορεί αρχικά να σας κάνει να αισθάνεστε το Εθνικό Ίδρυμα Sleep αναφέρει ότι το 20% των ανθρώπων χρησιμοποιούν πραγματικά αλκοόλ για να αποκοιμηθούν, καθώς μπορεί να διαταράξει σοβαρά την ανάπαυσή σας μειώνοντας τον ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών (REM). Όσο περισσότερο πίνετε, τόσο χειρότερο θα είναι.

"Το αλκοόλ μπορεί να φαίνεται να σας βοηθάει να κοιμηθείτε, καθώς βοηθά στην πρόκληση ύπνου, αλλά συνολικά είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί κανείς μετά την κατανάλωση του, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της νύχτας", ανέφερε ο Irshaad Ebrahim, ιατρός διευθυντής στο The Sleep Center του Λονδίνου. "Το αλκοόλ καταστέλλει επίσης την αναπνοή και μπορεί να προκαλέσει άπνοια ύπνου."


Η κατανάλωση αλκοόλ συμβάλλει σε πληθώρα συνθηκών που σχετίζονται με την ηλικία.

Όταν το ήπαρ εργάζεται σκληρά για να αποτοξινώσει το σώμα από το οινόπνευμα, δημιουργεί περισσότερες ελεύθερες ουσίες από ότι τα αντιοξειδωτικά του σώματος μπορούν να χειριστούν, πράγμα που οδηγεί σε κάτι που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το οξειδωτικό στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη γήρανση.

Αν και οι ελεύθερες ουσίες παίζουν τον δικό τους ρόλο στην προστασία της υγείας σας, όταν δεν διατηρούνται σε ισορροπία από τα αντιοξειδωτικά, αρχίζουν να βλάπτουν το λιπώδη ιστό, το DNA και τις πρωτεΐνες. Αυτή η βλάβη μπορεί, με τη σειρά της, να συμβάλει στον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και άλλες συνθήκες που σχετίζονται με τη γήρανση που θέλετε να αποφύγετε.


Μπορεί να βλάψει τη συνολική ποιότητα της ζωής σας.

Ένας άλλος λόγος για να περιορίσετε την πρόσληψη αλκοόλ είναι ότι είναι ένας από τους κύριους ενόχους για τα επιπλέον κιλά που παίρνετε μυστηριωδώς. Όχι μόνο τα παγωμένα ποτά είναι συχνά κενές θερμίδες με ελάχιστα ή και καθόλου θρεπτικά συστατικά, αλλά το αλκοόλ μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο φαγητό.

Η κτηματομεσίτης της Μαϊάμι Αλίνα Φρέιρ δήλωσε ότι αυτή και ο σύζυγός της, Andy Freyre, σταμάτησαν να πίνουν πριν από δύο χρόνια. Η Άλινα υποσχέθηκε στον Andy ότι αν το έβλεπε νηφάλιο, θα το έκανε και εκείνη. Όχι μόνο έχασαν πάνω από 50 κιλά και οι δύο, αλλά είπαν ότι ήταν το "καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ" σε αυτούς.

"Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι μέσα και έξω, και αισθανόμαστε ότι είμαστε σε μια νέα σχέση μεταξύ μας και με τα παιδιά μας", δήλωσε η Αλίνα.
via:stogiatro.gr
Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]