ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του συστήματος έξυπνων σπιτιών

Δράσεις για την ενίσχυση των συστημάτων έξυπνων σπιτιών και δικτύων προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Interoperable and smart homes and grids.

 EurActiv.gr
Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», έχει συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ και προσφέρει 70% χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, η ψηφιοποίηση και η μετατροπή της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας και υπηρεσιών στοχεύουν στην υποστήριξη της συμβολής του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» στην εφαρμογή αυτής της στρατηγικής, μέσω έργων που περνούν πέρα από τα τεχνολογικά όρια και ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ LEIT και κοινωνικών προκλήσεων.

Για το σκοπό αυτό, η περιοχή εστίασης θα υλοποιηθεί κυρίως με τους ακόλουθους δύο τύπους δραστηριοτήτων:

1) ψηφιακοί κόμβοι καινοτομίας, οι οποίοι παρέχουν εύκολη πρόσβαση στις πιό πρόσφατες ψηφιακές καινοτομίες και εγκαταστάσεις πειραματισμού σε πιθανούς χρήστες,
2) διατομεακές και ολοκληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες και πιλοτικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας για πειραματισμούς και συνδημιουργία με τους χρήστες

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εφόσον ανήκουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να συμμετέχουν. Τέλος, το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και σε μη Κερδοσκοπικούς ή μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης σε Ερευνητές και Ερευνητικά Κέντρα.

Μεταξύ των δημόσιων φορέων συμπεριλαμβάνονται οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια, η Κεντρική Κυβέρνηση και οι Κρατικοί Οργανισμοί και Επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα έχει προθεσμία υποβολής την 14/11/2018 και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]