Εκτός Κυβέρνησης ο Σκουρλέτης –Tι μεριμνά να υπογράψει λίγο πριν παραδώσει

Τρία Υπουργεία άλλαξε ο Πάνος Σκουρλέτης, μην κατορθώνοντας να “στεριώσει” σε κανένα -εν αντιθέσει με άλλα στελέχη από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ -με τον Αλέξη Τσίπρα τελικά να τον βγάζει τελείως εκτός Κυβέρνησης.

-  Από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,

-  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Εσωτερικών,

-  από το-πρώτο τη τάξει-Υπουργείο Εσωτερικών,εκτός Κυβέρνησης, γραμματέας του κόμματος.



Μόνο οAIRETOSσας έχει ήδη παρουσιάσει τον απολογισμό με τις πέντε αξέχαστες …πρωτιές που κατέγραψε ο –για λίγεςώρες ακόμη–Υπουργός, τις οποίες μπορείτε να θυμηθείτε  http://www.airetos.gr/p-skoyrletis-%E2%80%93-best-of-2016-2018-oi-prwtotypes-stigmes-mias-ypoyrgikis-thiteias-poy-i-ta-tha-thymatai.aspx .



Ενώ λοιπόν πακετάρει τα πράγματά του μακριά από ένα ακόμη Υπουργικό Γραφείο, αυτή τη φορά από τον 3ο όροφο της Σταδίου 27,βάζει τις τελευταίες του υπογραφές.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χθες 27 Αυγούστου 2018 (Φ.Ε.Κ. Α’ 155) και, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, αφορά την αύξηση των θέσεων ειδικών συμβούλων–ειδικών συνεργατών στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών.

Πρόκειται για την αριθμ.11/24.8.2018 Πράξη που υπογράφει ο Πρωθυπουργός και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία αυξάνουν κατά δύο (2) τις εν λόγω θέσεις.Η δαπάνη που προκαλείται σε βάρος του κρατικού π/υ, όπως αναγράφεται (σημείο 3), ανέρχεται σε 22.400,00 € περίπου για το τρέχον οικονομικό έτος και 67.000,00 € περίπου για καθένα από ταεπόμενα έτη.

Hαύξηση, όπως αναφέρεται (σημείο 5), έγινε κατόπιν πρότασης του Πάνου Σκουρλέτη (41034/6 Αυγούστου 2018) και έχει ισχύαπό 3 Αυγούστου 2018.Στις 6 Αυγούστου δηλαδή, ενώ η Χώρα μετρούσε ακόμη τους νεκρούς της, ο Π.Σκουρλέτης ενδιαφερόταν να αυξήσει τους συμβούλους του.



Κατά τα λοιπά, φεύγοντας υπογράφει και Αποφάσεις απόδοσης στους Δήμους  χρημάτων τους,που δεν τους είχε ακόμη αποδώσει.

Ενδεικτικό παράδειγμα, χθες 27/8/2018 υπέγραψε την 5η, 6η, 7η και 8η δόση της πρώην ΣΑΤΑ, ύψους 46.913.336,00 €.  Ενώ δηλαδή ήδη τελειώνει και ο Αύγουστος, δίνει τις μηνιαίες δόσεις Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου που τους χρωστούσε https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D1%CE%96465%CE%A7%CE%987-6%CE%9E%CE%A0 .



Αξίζει να σημειωθεί ότι Ανακοίνωση με ειδική αναφορά στην αποχώρησή του εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας σχετικά:

« Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε εσωκομματικές ανακατατάξεις για να ξεπεράσει τα προβλήματα του.

Απομάκρυνε από την Κυβέρνηση τον κ. Σκουρλέτη για να διαχειριστεί μετά την καταστροφή στο Μάτι , την ήττα που έρχεται ως γραμματέας.

Παιχνίδια μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.Κανείς δεν ξεχνά τη  ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε στην χώρα.Ότι  και να πει , ότι και να κάνει, έχει πια τελειώσει. »
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]