Πρέβεζα:Μονολίθι ...η απέραντη παραλία και η ιστορία πίσω απο το.. μοναδικό βράχο της

Η γαλήνη μιας απέραντης αμμουδιάς που συνδυάζεται με το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας είναι το πρώτο αυθόρμητο συναίσθημα  για  όποιον επιλέξει για τις βουτιές του την παραλία του Μονολιθίου  λίγα μόλις χιλιόμετρα απο την Αρχαία πόλη της Νικόπολης, κοντά στη πόλη της Πρέβεζας.

Σε πολλά σημεία της ακτής επιβλητικοί ευκάλυπτοι χαρίζουν την σκιά τους στους παραθεριστές και στους κατασκηνωτές ενός οργανωμένου κάμπινγκ που υπάρχει στην περιοχή.
Εκεί θα συναντήσετε επίσης  αρκετά beach bar αλλά  και ένα φημισμένο κτηριακό συγκρότημα που καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες ενός  επισκέπτη.

Το όνομα Μονολίθι , το πήρε  η παραλία από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10μ από την ακτή .Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1μ περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν, με κατάληξη σήμερα να είναι ύφαλος στο επίπεδο των υδάτων

Η μεγάλη της έκταση,η ευκολη πρόσβαση και οι διάσπαρτες εγκαταστάσεις δίνουν στην παραλία  ένα σημαντικο πλεονέκτημα γιατί μπορεί να είναι επισκέψιμη απο άτομα κάθε ηλικίας. Θα την συναντήσετε  10  χιλιόμετρα βορειοδυτικά απο την πόλη της Πρέβεζας

βίντεο Λάζαρος Τσάτσος /epirustravel.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]