Οι 10 καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας,σύμφωνα με το travelstyle.gr
Τα Σύβοτα, στο νομό Θεσπρωτίας, είναι μια εξαιρετικού κάλλους περιοχή και από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς τα τελευταία χρόνια καθώς η ολοκλήρωση μεγάλων οδικών έργων διευκόλυνε την πρόσβαση για όλους. Οι παραλίες στα Σύβοτα θυμίζουν κάτι από… Καραϊβική διαθέτοντας πολύ πράσινο σε συνδυασμό με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας.

Η δαντελωτή ακτογραμμή σε συνδυασμό μια τρία μικρά νησάκια πολύ κοντά στην ακτή δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπία με μικρούς κολπίσκους που σχηματίζουν πανέμορφες παραλίες. Οι παραλίες των Συβότων παρουσιάζουν ποικιλομορφία, παρόλο που μιλάμε για μια μικρή περιοχή, και θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Μπέλα Βράκα
Η παραλία Μπέλα Βράκα, είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο με χοντρή άσπρη άμμο και βότσαλο και το πράσινο να φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Ουσιαστικά πρόκειται για τις παραλίες του νησιού Μουρτεμένο αλλά γενικά αναφερόμαστε τόσο στην παραλία της στεριάς όσο και στις παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή συνήθως από τη θάλασσα με τα πόδια, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά. Δεν είναι οργανωμένη και στις περιόδους αιχμής έχει πολύ κόσμο ωστόσο είναι ένα εξωτικό τοπίο που πρέπει να δει κανείς.

Μικρή Άμμος

Η παραλία Μικρή Άμμος είναι ένας πανέμορφος κολπίσκος με καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο στην ακτή. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μουσική από το beach bar χαρακτηριστικά που την κάνουν βασική επιλογή των νέων.


Μέγα Άμμος
Η Μεγάλη Άμμος (Μέγα Άμμος όπως έχει καθιερωθεί) είναι κι αυτή σχετικά μικρή αλλά πήρε το όνομά της σε αντιδιαστολή με τη γειτονική Μικρή Άμμο. Είναι επίσης οργανωμένη αλλά πιο ήσυχη και προτιμάται περισσότερο από οικογένειες.
Ζάβια

Η παραλία Ζάβια είναι ένας μικρός πανέμορφος κόλπος με τα δέντρα να φτάνουν ως τη θάλασσα και να χαρίζουν τη σκιά τους στην παραλία. Τα νερά είναι πάντα κρύα καθώς αναβλύζει νερό από υπόγειες πηγές. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και μια καφετέρια.


Πισίνα

Η παραλία Πισίνα είναι πραγματικά ένα μέρος που θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα εξωτικό προορισμό. Υπέροχα τιρκουάζ χρώματος κρυστάλλινα νερά σε ένα μικρό όρμο, γι αυτό και το όνομα πισίνα. Βρίσκεται στο νησί Μούρτος και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με πλεούμενο. Η παραλία έχει φυσική σκιά μέχρι το μεσημέρι.

Γαλλικός Μώλος

Η παραλία Γαλλικός Μώλος είναι η παραλία του χωριού των Συβότων. Μια πολύ όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλα. Δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχει μια ταβέρνα.

Ζέρη
Η παραλία Ζέρη είναι μια όμορφη οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και ρηχά ζεστά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά όχι μόνο. Προσφέρει φανταστική θέα στην περιοχή.

Αγία Παρασκευή

Μετακινούμενοι προς την Πέρδικα θα συναντήσουμε την παραλία της Αγίας Παρασκευής. Είναι μια γραφική παραλία με βότσαλο μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο που πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα αριστερά της. Είναι οργανωμένη ενώ στη μέση της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι στο οποίο φτάνει κανείς και κολυμπώντας.

Αρίλλας
Η παραλία Αρίλλας είναι ένας κλειστός κόλπος με αμμουδερή ακτή και ρηχά νερά. Είναι προστατευμένη από τον άνεμο και πλήρως οργανωμένη. Αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Καραβοστάσι

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια μεγάλη οργανωμένη παραλία με πλατιά ακτή που διαθέτει ψιλή υπόλευκη άμμο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, μάλλον… δροσερά και η θάλασσα βαθαίνει απότομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]