Το Gps έδειξε το δρόμο στον ορειβάτη ...που χάθηκε στην Αστράκα!

Η χθεσινοβραδινή περιπέτεια 27χρονου Ρουμάνου ορειβάτη στην Αστράκα  μια απο τις υψηλότερες κορυφές της Τύμφης ,στην επαρχία Ζαγορίου ,έλαβε αίσιο  τέλος με το Gps του  να αποδεικνύεται για τον ίδιο ..σωτήριο .
Η περιπέτειά του ξεκίνησε  όταν  έχασε τους άλλους ορειβάτες και βρέθηκε μόνος του   2 χλμ περίπου μακριά απο τη Δρακόλιμνη.
Αντιλαμβανόμενος ότι το Gps του αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ,κάλεσε για βοήθεια μέσω του 112 δίνοντας, λίγα λεπτά πριν τις 23.00 , στις Αρχές το στίγμα του .
Αμεσα ξεκίνησαν  για την περιοχή 2 άνδρες απο την Π.Υ Κόνιτσας και πέντε άνδρες απο την 5η ΕΜΑΚ απο τα Ιωάννινα ,χωρίς να χρειαστεί τελικώς να επιχειρήσουν ,αφού το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο νεαρός ορειβάτης με το Gps αποκαταστάθηκε και  ακολουθώντας τις συντεταγμένες κατάφερε μέσα σε διάστημα 1 ώρας  να μεταβεί  με ασφάλεια και καλά στην υγεία  του ,στο καταφύγιο της Αστράκας ,όπου βρίσκονταν και οι υπόλοιποι ορειβάτες , λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ,βάζοντας ο ίδιος τέλος στην περιπέτεια που είχε  στα βουνά της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]