Ενοικιαζόμενες βίλες για εναλλακτικό τουρισμό στη Λευκάδα

Ένα από τα νησιά που ξεχωρίζουν στα Επτάνησα είναι σίγουρα η Λευκάδα, τόσο για τις «πρωτόγονες» βραχώδεις παραλίες της όσο και τη διαμονή στην πανέμορφη πόλη της αλλά και αλλού, ενώ δεν λείπουν και οι ευκαιρίες για μονοήμερες εκδρομές στα κοντινά νησιά για μπάνιο και φαγητό με επιστροφή αυθημερόν.
Το γεγονός μάλιστα ότι η Λευκάδα είναι προσβάσιμη και από την ξηρά είναι ένα ακόμη ατού για όσους θέλουν να γλιτώσουν τα ναύλα ή και να χαρούν τη διαδρομή οδικώς. Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει στην πρώτη γνωριμία με το νησί είναι οι πολλές και εντυπωσιακές παραλίες του, με τα πρασινογάλαζα νερά και τους βράχους να δεσπόζουν και να προσφέρουν φυσικά σκιά, ενώ δεν λείπει και η πυκνή βλάστηση. Ο Άγιος Ιωάννης, το Κάθισμα, η Βασιλική, οι Εγκρεμνοί, αλλά πάνω απ’ όλα το δημοφιλές Πόρτο Κατσίκι είναι παραλίες που μαγεύουν τον επισκέπτη και καλύπτουν κάθε γούστο, από το απλό μπάνιο μέχρι τα θαλάσσια σπορ και ειδικά το wind surfing, αφού οι αέρηδες εδώ είναι συχνοί και… ζωηροί.
Σε έναν τόσο κοσμοπολίτικο προορισμό όπως η Λευκάδα το θέμα της διαμονής είναι ουσιαστικά λυμένο, αφού το νησί είναι πολύ καλά εφοδιασμένο σε κλίνες και διαθέτει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε βαλάντιο. Η νέα τάση όμως που κερδίζει έδαφος στον εγχώριο αλλά και στον ξένο τουρισμό είναι οι ενοικιαζόμενες βίλες που υπάρχουν στο νησί και μισθώνονται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Και αν αυτή η επιλογή μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη φαίνεται οικονομική, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει μεγάλο φάσμα κόστους ανάμεσα στις κατοικίες, ανάλογα με την παλαιότητα, το αν βλέπουν θάλασσα, τις υπηρεσίες που παρέχουν και άλλες παραμέτρους.   
Ακόμα και μια νεανική παρέα μπορεί να μισθώσει μια τέτοια βίλα, αφού το κόστος διαμοιράζεται, ενώ πολλά από αυτά που ανεβάζουν το γενικό κοστολόγιο των διακοπών μπορούν να γίνουν μέσα στα όρια της βίλας, όπως π.χ. το μαγείρεμα, ο πρωινός καφές με θέα το πράσινο ή την παραλία ή ένα μπάρμπεκιου στον κήπο της βίλας. Εξάλλου θέματα όπως το πάρκινγκ είναι εξ ορισμού λυμένα, ενώ σε κάθε παρέα δίδεται η δυνατότητα να λειτουργήσει ως σύνολο ή και να γνωριστεί με τους… γείτονες από τις διπλανές βίλες και η συντροφιά να μεγαλώσει. Ωστόσο η λογική του all inclusive είναι μια επιλογή, όχι κάτι καταναγκαστικό. Η Λευκάδα περιμένει τον επισκέπτη και έξω από τα όρια της βίλας, με μια μεγάλη ποικιλία χώρων, από καφετέριες και ψαροταβέρνες μέχρι μπαρ και κλαμπ, τόσο στην πόλη όσο και στο Νυδρί ή αλλού. Ειδικά ο Άγιος Νικήτας με την πανέμορφη παραλία Πευκούλια είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή για ψαρομεζέδες στις ονομαστές ταβέρνες του.       
Μπορείτε ακόμη να γνωρίσετε το νησί μέσα από τη λογοτεχνική του ιστορία, αφού υπήρξε η γενέτειρα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και του Λευκάδιου Χερν, αλλά και του ιστορικού Νίκου Σβορώνου.
Απ’ όποια πλευρά όμως και αν δείτε τη Λευκάδα, αν τυχόν δεν έχετε προγραμματίσει τις διακοπές σας αξίζει να την έχετε στα υπ’ όψιν σας, είτε για φέτος είτε για μελλοντικές σας εξορμήσεις. Η φύση και οι άνθρωποί της θα ανοίξουν την αγκαλιά τους για να σας υποδεχθούν. 
Περαιτέρω ενημέρωση:  Lefkada Villas - thedynastyvillas.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]