ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Τι είναι η Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από την φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα. Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα την θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν Ομοιοπαθητική;
Βεβαιότατα, και μάλιστα τα αποτελέσματα στα παιδιά είναι πολύ καλά γιατί ο οργανισμός τους και το αμυντικό τους σύστημα είναι κατά κανόνα υγιέστερα από ότι στους ενήλικες.

Όταν κάποια γυναίκα είναι έγκυος μπορεί να πάρει ομοιοπαθητικό φάρμακο;
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ακίνδυνα και μπορούν να δοθούν άφοβα στην εγκυμοσύνη. Μάλιστα από ότι δείχνει η εμπειρία, γυναίκες που έκαναν Ομοιοπαθητική στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν φυσιολογικούς και εύκολους τοκετούς και τα παιδιά τους είναι υγιέστατα.

Για να αρχίσω ομοιοπαθητική πρέπει να κόψω τα φάρμακα που παίρνω ήδη;
Η διακοπή της ήδη υπάρχουσας φαρμακευτικής αγωγής σε καμία περίπτωση δε συνιστάται αδιακρίτως. Η ομοιοπαθητική θεραπεία και μπορεί, και κάποιες φορές επιβάλλεται να συνδυασθεί με την ήδη υπάρχουσα φαρμακευτική αγωγή που τυχόν  λαμβάνει ο ασθενής. Η μείωση ή η διακοπή των φαρμάκων της κλασσικής ιατρικής μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση όπου με τη βελτίωση του αρρώστου, αυτά δεν θα είναι πλέον αναγκαία και ο ειδικός για κάθε πάθηση ιατρός θα συστήσει τη μείωση ή τη διακοπή τους.

Πόσο χρόνο διαρκεί μια ομοιοπαθητική θεραπεία;
Σε μια οξεία πάθηση τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η θεραπεία διαρκεί πολύ λίγο. Στις μακροχρόνιες παθήσεις όμως, ο συνολικός χρόνος της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τη γενική κατάσταση του οργανισμού, τα έτη και τη βαρύτητα του προβλήματος, την ύπαρξη και άλλων παθήσεων, τη χρήση και άλλων φαρμάκων, κλπ. Έτσι, για την ίδια πάθηση, ένας ασθενής μπορεί να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση από τον πρώτο μήνα της θεραπείας του, ενώ άλλος ασθενής να χρειαστεί 5 μήνες για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, λόγω διαφορών στους παραπάνω παράγοντες.         

Κρυσταλλία Μπούρη
Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος
Ομοιοπαθητικός (ΕCH)
Μέλος  ΕΕΟΙΣ
stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]