Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων φέρεται να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Αντιμέτωποι με ποινή τουλάχιστον δύο χρόνων φέρεται να βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, μετά και από τη χθεσινή απόφαση του εισαγγελέα, που απέρριψε τη νέα αίτηση αποφυλάκισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Υπενθυμίζεται ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση τους  βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση προσανατολισμού. Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη.



ΚΚΕ: Μεγάλη πρόκληση από την Τουρκία

«Η τελευταία εξέλιξη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που απειλούνται με τουλάχιστον δύο έτη φυλάκισης, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας και μία μεγάλη διάψευση όσων, με υπερβολικό τρόπο, καλλιέργησαν προσδοκίες, επειδή δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ, το οποίο με τη στάση του ανέχεται -αν δεν σιγοντάρει- την όλη υπόθεση», αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.



Ένωση Κεντρώων: «Η κατάσταση χειροτερεύει»

«Μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, η κατάσταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη χειροτερεύει» εκτιμά, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και επισημαίνει: «Ο κ. Ερντογάν ζητάει ανταλλαγή με τους οκτώ που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, ζητάει επίσης νέο τρόπο εκλογής των μουφτήδων και απαιτεί όσοι καταφεύγουν φυγόδικοι Τούρκοι στην Ελλάδα να παραδίδονται άνευ όρων στην Τουρκία. Επίσης, η κ. Μπακογιάννη έκανε το λάθος και την ακολούθησαν και πολλοί άλλοι Νεοδημοκράτες στα κανάλια και πρότειναν να ανταλλάξουμε τους εννέα φυγόδικους με τους δυο έλληνες στρατιωτικούς. Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ άρχισαν να μασάνε τα λόγια τους και να υποκύπτουν στις αξιώσεις Ερντογάν για ανταλλαγή, ενώ γνωρίζουν ότι το σύστημα δικαιοσύνης στην Τουρκία, είναι σύστημα βασανισμού και εξόντωσης των αντιφρονούντων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Άλλη μία φορά η Ελλάδα προσανατολίζεται να κάνει τα χατίρια της Τουρκίας σε βάρος της τιμής και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]