Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αρτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος θεματικός κύκλος των εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας, για τα 100χρονα του ΚΚΕ, με θέμα: «Εκατό χρόνια ταξικής πάλης και οι επιδράσεις της στην εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού».

Η παρουσίαση του βιβλίου που εκδόθηκε από την ΚΟ Άρτας, βοήθησε στο να ανοίξει πλατιά η συζήτηση για το θέμα αυτό -διακινώντας μέχρι στιγμής εξακόσια βιβλία- και να οδηγήσει σε μια ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Σκουφά την Παρασκευή 29 Ιούνη, με κύριο χαρακτηριστικό της τη μεγάλη μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας της Άρτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συζήτηση για τις επιδράσεις της ταξικής πάλης στην εξέλιξη του ρεμπέτικου - λαϊκού τραγουδιού, με συμμετοχή του Στέφανου Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γιώργου Πρέντζα, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Ακολούθησε μουσική, αφηγηματική, χορευτική παρουσίαση λαϊκών τραγουδιών που σημάδεψαν την εξέλιξη του λαϊκού μας τραγουδιού, με τη συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου και στο τραγούδι και τη μουσική συμμετείχαν: Αντωνίου Ρούλα, Γαλάνης Πάνος, Γιαννούκος Δημήτρης, Κούρου Σοφία, Κούστας Δημήτρης, Παπαπαναγιώτου Άγης, Παχνιστής Φίλιππος, Τσερμπής Μιχάλης, Τσίτσικας Πάνος. Στις αφηγήσεις συμμετείχε η ηθοποιός Γεωργία Καούκη, ενώ τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκουφάς» παρουσίασε λαϊκούς χορούς. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]