ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής

Θετικά εκφράστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της γείτονος, δείχνοντας και πάλι τη διάσταση απόψεων που υπάρχει και για το συγκεκριμένο θέμα στο Εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Θεοδωράκης προανήγγειλε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ σε άλλο σημείο άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής για τις θέσεις του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποχώρηση του Ποταμιού.

Αναλυτικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το όνομα το έχουμε δώσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που έχει παγιωθεί από όλες τις χώρες, ακόμα και τους συμμάχους μας». Επίσης, επισήμανε την ανάγκη «να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας». Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμη ότι «θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στη συμφωνία, είπε: «Έχω σεβασμό στην ανησυχία του κόσμου, έχω επαφή με τον κόσμο. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δείξει δειλία, δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι «είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε» και ότι οι οριστικές αποφάσεις (για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού) θα ληφθούν την 1η Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσουν τα όργανά του. «Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό», τόνισε.

Επίσης, διέψευσε τις φήμες ότι θα συνεργαστεί στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα ρεπό του Καμμένου και, όταν ρωτήθηκε για προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο. «Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει» ανέφερε.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]