ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Οι επόμενες εκλογές αφορούν την οικονομία και την ποιότητα της Δημοκρατίας

Τη βεβαιότητά του πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι οποίες «δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα», εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα τις κερδίσουμε. Είμαστε ήδη μπροστά με 10 μονάδες διαφορά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση των μελών της ΚΟ του ΕΛΚ στο Μόναχο, και τόνισε πως ο λαϊκισμός προέρχεται και από δεξιά και από αριστερά. «Πρέπει να αντιδράσουμε. Βλέπουμε αυτή την ιστορία στην Ιταλία. Θα έχουμε προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι σε άνοδο», τόνισε και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είχε δυο πολύ αρνητικές συνέπειες: οικονομική ζημιά και διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.

«100 δισεκατομμύρια μας στοίχισε η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», είπε, αναφέροντας ως στοιχεία τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία. Παράλληλα επεσήμανε πως ένας στους δυο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην αγορά και στην προσέλκυση επενδύσεων. Η Ελλάδα, είπε, θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο και θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις.

Αυτό που θέλει η Ελλάδα, σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η πρόσβαση στις αγορές αλλά για αυτό χρειάζονται δυο πράγματα: «Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το ΔΝΤ, ώστε να σταλεί σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια. Και δεύτερον, χρειάζεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων». «Η κυβέρνηση», υποστήριξε, «έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, πρέπει να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στα ΜΜΕ και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. «Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό αλλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Να λες αληθινές λύσεις στον κόσμο. Χρειάζεται ένα θετικό αφήγημα. Δεν αρκεί να πεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης ή ανίκανος. Αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι ένα αληθινό μήνυμα για περισσότερες δουλειές, ανάπτυξη, χαμηλότερη φορολογία και ασφάλεια», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα θέματα της ασφαλείας και της άμυνας, είπε πως αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Ξοδεύουμε, είπε, το 2% για την άμυνα αλλά κοινή πολιτική άμυνας σημαίνει πως τα κράτη-μέλη πρέπει να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αύξηση των κονδυλίων για την ασφάλεια των συνόρων.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα της Ελλάδας», τόνισε και ζήτησε κοινή πολιτική ασύλου ζητώντας από τους εταίρους να μπουν στη θέση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και να την καταλάβουν.



Συνάντηση με τον Μ. Βέμπερ

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στη μεταλαϊκίστικη περίοδο γιατί οι άνθρωποι κατάλαβαν τι σημαίνει να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ. Επ' αυτού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για ανακολουθία λόγων και πράξεων και εξέφρασε την ελπίδα άλλες χώρες στην Ευρώπη να μην ακολουθήσουν την ελληνική προσέγγιση απέναντι στον λαϊκισμό.

«Θέλουμε στην Ελλάδα μία κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει στην Ελλάδα. Έχει θετική προοπτική» τόνισε ο κ. Βέμπερ.

Απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως «ορθώς του επεσήμανε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό και έχουμε μάλιστα πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό. Αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα πράγματα αλλάζουν. Οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Και αντιλαμβάνονται ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η κυβέρνηση να είναι τμήμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το ΕΛΚ «ενισχύει το αναπτυξιακό σχέδιο μας». «Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στην ασφάλεια. Η προστασία των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Έχουμε εξ αρχής υποστηρίξει ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδος. Και προσβλέπουμε στην ξεκάθαρη στήριξη του ΕΛΚ στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης των συνόρων που θα προστατεύει τα σύνορα και θα αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογράμμισε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]