ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων:Τριήμερο διαφορετικότητας απο αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου

Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, 
όλοι ίσοι απέναντι στην τέχνη

Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι απέναντι στην τέχνη. Όλοι μαζί!
Ξεκινάμε! Μέσα στην Τέχνη είμαστε όλοι ίσοι.
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και η Πρόεδρος του Δ.Σ., Αλέκα Βακαλοπούλου, στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού και κοινωνικού ρόλου του θεάτρου, αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και οργανώνουν ένα 3ήμερο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων, στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογίας για την ένταξη ανθρώπων από ευπαθείς ομάδες στο χώρο της τέχνης.
Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία ως κοινός παράγοντας άρουν τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ένα τριήμερο διαφορετικό γεμάτο θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι. Τα παιδιά, νέοι - νέες, με και χωρίς αναπηρία, δημιουργούν, συμβιώνουν και ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον, μέσα από τη συνάντηση σημαντικών καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού.
Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Ελένη Δημοπούλου και καλεσμένοι του Θεάτρου είναι οι καλλιτέχνες, Richard Antony – σκηνογράφος/εικαστικός, Μέλπω Βασιλικού - χορογράφος, Ευριδίκη Μαγουλοπούλου - θεατροπαιδαγωγός και η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ που ειδικεύεται σε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
Η δράση, θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουνίου (6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.), το Σάββατο 9 (11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.) και την Κυριακή 10 Ιουνίου (11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.).
Το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο φίλος μου ο Τόμπυ». Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 9 ετών και ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]