Έρχονται αλλαγές στα capital controls

Εντός των επόμενων ημερών η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) αναμένεται να υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και στο υπουργείο Οικονομικών αίτημα για άρση των capital controls.

Για το νέο πλαίσιο χαλάρωσης με αιχμή την άρση των περιορισμών στις συναλλαγές των εμπορικών επιχειρήσεων εξετάζονται σενάρια όσον αφορά τις δυνατότητες αύξησης του μηνιαίου ορίου ανάληψης για τα φυσικά πρόσωπα, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 2.300 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το μηνιαίο όριο ανάληψης από τα στοιχεία των τραπεζών προκύπτει ότι τα 2.300 ευρώ το μήνα δεν εξαντλούνται καθώς ο μέσος όρος ανάληψης ανά φυσικό πρόσωπο διαμορφώνεται στα 800-1.000 ευρώ. Ωστόσο, εξετάζονται διάφορά σενάρια όπως: το όριο να αυξηθεί στα 2.500 ευρώ από 2.300 που είναι σήμερα, στα 3.000 ευρώ και στα 3.500 ευρώ.

Ακόμη, όμως, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση καθώς δεν προέχει το θέμα των φυσικών προσώπων αλλά οι συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Έτσι, σχεδιάζεται να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους από το εξωτερικό και τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμό που διατηρεί σε ελληνική τράπεζα να μπορούν να κάνουν ανάληψη αυτών στο 100%, χωρίς δηλαδή να υπόκεινται σε περιορισμούς.
fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]