Πιέζει το ΔΝΤ για άμεση απόφαση περί ελάφρυνσης ελληνικού χρέους

Την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο προσεχές Eurogroup της 24ης Μαΐου θέλει το ΔΝΤ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μία συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Τόμσεν, μιλώντας στο δίκτυο CNBC και σημείωσε: «Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να συμπέσει αυτό με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM».

Πάντως, ο κ. Τόμσεν σημείωσε ότι έχουν καλυφθεί σημαντικά οι διαφορές τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη μεσοπρόσθεσμα. «Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν τομέα όπου υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα, συζητάμε για έναν
μηχανισμό που να παρέχει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην περίπτωση που η ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από αυτή που περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», εξήγησε.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης του ΔΝΤ για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης, ο κ. Τόμσεν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους (δείτε εδώ).
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]