Ιωάννινα:Παράσταση διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό απο το Σωματείο ΙΥ

Με αφορμή τον επικείμενο πλειστηριασμό σπιτιού συναδέλφισσας και μέλους του σωματείου, οργανώθηκε άμεσα απάντηση από τη Διοίκηση του σωματείου, με κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς από τις 7 το πρωί και στη συνέχεια στα δικαστήρια, σημειώνοντας μια προσωρινή νίκη, πετυχαίνοντας την αναβολή της εκδίκασης για 7/6.
Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της και τους νόμους που ψήφισε τα τελευταία χρόνια κατοχύρωσε τη «νόμιμη» κλεψιά των κόπων και του ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων/ ανέργων για χρέη και οφειλές που ξεκινούν από 500€
Η τράπεζα Πειραιώς το πήγε και ένα βήμα παραπέρα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλάζοντας προγραμματισμένη ημερομηνία για προσφυγή στο νόμο Κατσέλη από τον Ιούλη στις 22/5 (μια μέρα πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού) και μάλιστα ειδοποιώντας μόλις της προηγούμενη. Η βιασύνη της τράπεζας Πειραιώς να βγάλει στο σφυρί ένα παλιό δυάρι 50τμ δείχνει ολοκάθαρα πως μπροστά στους ανταγωνισμούς δεν τους εμποδίζει τίποτα, για αυτούς δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί, ξεπερνούν τα όποια όρια με την πρώτη ευκαιρία. Κυβέρνηση – εργοδοσία – τράπεζες – κεφαλαιοκράτες από κοινού σχεδιάζουν νόμους. Ξέρουν από πρώτο χέρι «παραθυράκια» που επιτρέπουν σε κεφαλαιοκράτες που χρωστάνε να βγά
ζουν την περιουσία τους στο εξωτερικό, σε εργοδότες να χρεοκοπούν να μην αγγίζετε ούτε cent από την περιουσία τους αλλά εργαζόμενοι να πετιούνται στο δρόμο. Όπως ξέρουν και να μην υλοποιούνται αποφάσεις όταν είναι υπέρ εργαζομένων όπως αυτή για την επαναπρόσληψη στα Market In.
Το μήνυμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων σε συντονισμό με το ΕΚΙ και τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία το πήραν τράπεζες, δικαστές, συμβολαιογράφοι αλλά και εργοδότες και κυβέρνηση. Το «κανένας μόνος του – κανένας απροστάτευτος» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε εργαζόμενο που βιώνει την απληρωσιά, την εκ περιτροπής εργασία, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, την ανεργία, την ανελέητη φοροληστεία. Η μεταμνημονιακή εποχή που επικαλείται νυχθημερόν η κυβέρνηση περιλαμβάνει άθικτα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και νέα μέτρα διαρκείας όπως η νέα κατακρεούργηση του αφορολόγητου το 2020.
Οι συνάδελφοι στο εμπόριο, στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι έχουν αποκούμπι το σωματείο τους. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν ούτε η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία. Συνεχίζουμε και δίνουμε δυναμικό παρόν στην απεργία στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]