Κατά 100.000 αυξήθηκε ο στόλος των ασφαλισθέντων αυτοκινήτων


Γράφει ο Λάμπρος Καραγεώργος

Σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα προστέθηκαν στον ασφαλισμένο στόλο τις δυο εβδομάδες που ακολούθησαν τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για τον έλεγχο των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr, ο αριθμός των ασφαλισθέντων οχημάτων από τα 6.093.334 αυτοκίνητα στις 30/4 αυξήθηκε στα 6.184.487 οχήματα στις 18/5. Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος έγινε  στις αρχές Μαΐου και ελάμβανε υπόψη τα αυτοκίνητα που ήταν ασφαλισμένα στις 30 Απριλίου.

Η συντονισμένη προσπάθεια πολιτείας και ασφαλιστικής αγοράς για μείωση του αριθμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, προς όφελος πρωτίστως των ανασφάλιστων.

Πάντως σύμφωνα με κύκλους από τον χώρο των μεσιτών ασφαλίσεων, παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένοι ανασφάλιστοι να σπεύδουν μετά τον έλεγχο να ασφαλιστούν ωστόσο να μην καταβάλλουν το πρόστιμο και έτσι το αυτοκίνητο να παραμένει ανασφάλιστο.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς σημείωναν ωστόσο στο nextdeal.gr, ότι κακώς σε αυτή την περίπτωση μεσίτες ή ασφαλιστικοί πράκτορες δέχονται να εισπράξουν το ασφάλιστρο από τον κάτοχο του ανασφάλιστου αυτοκινήτου εφόσον αυτός δεν έχει καταβάλει το πρόστιμο.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]