Ο.Κ.Π.Α.Π.Α:Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το μήνα  Απρίλιο οι Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων καθώς και του Λαογραφικού Μουσείου Ιωαννίνων, με θέματα:

«Μπουμ! Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων και συγκεκριμένα του θυμού.  Οι μαθητές, με τη βοήθεια ερεθισμάτων (κείμενα, video animation, μουσική, τέχνη) κατάλληλα επιλεγμένων για την ηλικία τους, είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν, να εκφράσουν και να διαχειριστούν το συναίσθημα του θυμού μέσα από δημιουργικές, διαδραστικές ασκήσεις.

«Ένας θεός για κάθε δουλειά; η πρώτη μου γνωριμία με την αρχαία Ελληνική Μυθολογία», οι μικροί μαθητές, συνδυάζοντας τη μυθολογία και τη φιλαναγνωσία, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να παίξουν με τους 12 θεούς του Ολύμπου. Με πολλές παιγνιώδεις δραστηριότητες και κατασκευές,  ήρθαν πιο κοντά στην πλούσια Ελληνική Μυθολογία.

«Από το σιτάρι στο Ψωμί, χθες και σήμερα», παρουσιάστηκαν όλες οι εργασίες ώστε ο σπόρος του σιταριού να γίνει ψωμί. Η παρουσίαση ήταν συμμετοχική και παιδοκεντρική. Έγινε με την προβολή video, διαφανειών και με περιήγηση στις αίθουσες του μουσείου, ώστε τα παιδιά να σπουδάσουν και να προσεγγίσουν με όλες τις αισθήσεις τα επιλεγμένα αντικείμενα, εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα παιδιά ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, αλλά και ενημερώθηκαν για το σήμερα, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας και τη δύναμη της γνώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]