Στο Πειθαρχικό ο Κεντρώος βουλευτής Αρ. Φωκάς που έβριζε τη Βουλή

Σάλο και αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκά, ο οποίος συμμετείχε σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ και σε μια στιγμή οπαδικού παραληρήματος συμμετείχε σε υβριστικό παραλήρημα, αναφωνώντας να «καεί η που@@α η Βουλή».

Σε βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα από το reportplus.gr, ο κ. Φωκάς εμφανίζεται να ενθαρρύνει τους συγκεντρωμένους να φωνάξουν ακόμη πιο δυνατά το σύνθημα, το οποίο φωνάζει και ο ίδιος. Μάλιστα, στην ομιλία του στη συγκέντρωση, ο κ. Φωκάς έκανε λόγο για αθηναϊκό κατεστημένο, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως για το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ισχύει το «ή εμείς ή κανείς».

Το πρωί της Δευτέρας, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Φωκάς εμφανίστηκε αμετανόητος ενώ υποστήριξε ότι είπε το σύνθημα, αλλά πως αυτό δεν… σημαίνει πως το εννοεί! «Και βέβαια δεν το εννοεί κανείς όπως δεν εννοούν και οι Αθηναίοι το Βούλγαροι. Στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι φώναζαν το ίδιο σύνθημα και μετά κάποιοι από αυτούς γίνανε βουλευτές», είπε ο κ. Φωκάς.

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση κατά των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού αναφέροντας, μάλιστα, σε έντονο ύφος πως «για ένα σύνθημα με καλέσατε εδώ. Δεν σας ενδιαφέρει να καθαρίσει το πρωτάθλημα. Η καλύτερη ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει φέτος το πρωτάθλημα».

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε σε έντονο ύφος, λέγοντας πως «είστε φίλαθλοι και εσείς. Το σύνθημα 'Βούλγαροι' δεν το έχετε ακούσει ποτέ; Η Βουλή δεν έχει κάνει τίποτα τόσα χρόνια για το ποδόσφαιρο. Είστε ικανοποιημένοι που φέτος η δεύτερη ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα;».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «χάνουμε την ουσία. Εμείς κοιτάμε πώς θα ξεβρωμίσουμε το ποδόσφαιρο», ενώ αναφέρθηκε εκ νέου σε «κατεστημένο της Αθήνας που διαρκεί επί χρόνια» και είπε ότι «οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα διαλύσουν τις ομάδες του κέντρου, δηλαδή τους μεγάλους συλλόγους της πρωτεύουσας».
Αργότερα, πάντως, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, ο βουλευτής ζήτησε συγνώμη και δήλωσε πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει το Κοινοβούλιο.

«Σχετικά με το θέμα της συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας τους», ανέφερε στην επιστολή του, και πρόσθεσε: «Ζητώ συγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού».

«Άλλο η ενέργεια του και άλλο η παρουσία του. Αυτό το θέμα αφορά τον πυρήνα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» επεσήμανε ο κ. Βούτσης , τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν από τον ίδιο τον κ. Φωκά οι απαραίτητες εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Α. Φωκάς παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απρεπή συμπεριφορά του.

 ΣΥΡΙΖΑ: Ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Φωκά, σημειώνοντας: «Οι χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία. Ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής».



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]