Η ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων

Την ετήσια εκδήλωση του με τίτλο «Συγκοινωνοί… Ορχούμενοι», παρουσίασε το βράδυ της  Κυριακής 22 Απριλίου ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Την παρακολούθησε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αγγελική Ράπτη και Γαβριήλ Παπαναστασίου, η πρώην αντιδήμαρχος Αγγελική Αγγέλη, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων  και πλήθος θεατών.



Η παράσταση περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από τα τμήματα του Συνδέσμου, από την περιοχή του Βοϊου Κοζάνης, των Κυθήρων, του νομού Πέλλας και φυσικά του Ζαγορίου και της Ηπείρου.


Ο τίτλος «Συγκοινωνοί …Ορχούμενοι», όπως ανέφερε  και στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Παπαλεοντίου, είναι εκείνοι που με μέσο το χορό, την πιο άρτια έκφραση του σώματος δημιουργούν και συνδιαμορφώνουν μια κοινωνία, μια κοινότητα επικοινωνίας.
«Με έμφαση στην τοπική παράδοση αλλά και με τον κοσμοπολιτισμό που χαρακτηρίζει το ζαγορίσιο πνεύμα χτίζεται και η φετινή παράσταση. Ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων, μιας και είμαστε κοντά στο επετειακό του έτος (το 2017 γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του το 1917), υπηρετεί με τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια το ζαγορίσιο και εθνικό πολιτισμό, με την εξωστρέφεια όμως και το δεκτικό πνεύμα που πάντα χαρακτήριζε τους ζαγορίσιους», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Παπαλεοντίου παρουσιάζοντας στη συνέχεια τους συντελεστές της παράστασης, ως εξής:
-Υπεύθυνος Προγράμματος και Χορού: Γιάννης Τριφύλλης.


-Μουσικοί: Βασίλης Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Φώτης Παπαζήκος (τραγούδι, λαούτο), Τάσος Ντάφλος (κρουστά), Σαράντης Δράμαλης και Αποστόλης Δούγαλης (τρομπέτα).
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαγορισίων ευχαρίστησε, τέλος,  και τους χορηγούς της εκδήλωσης και όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]