Αλλάζει η ώρα Πόσο επιβαρύνεται η υγεία μας [βίντεο]

Τα ξημερώματα Κυριακής 25 Μαρτίου  στις 03.00  γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μας  1 ώρα μπροστά ,ώστε  αυτά να δείξουν 04.00 .
Το πέρασμα απο τη χειμερινή στη θερινή ώρα γίνεται πάντα την τελευταία Κυριακή του Μάρτη ,με τον ψυχίατρο - ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαδημητριάδη  να επισημαίνει μιλώντας στην εκπομπή της Αννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΙ, ότι   απο αυτή την  αλλαγή  και  σύμφωνα με  πλήθος μελετών επιβαρύνεται    η ανθρώπινη  υγεία  ,η γεωργία  αλλά και η οδική ασφάλεια!
Ειδικότερα ,η αλλαγή της θερινής ώρας αυξάνει στον μέσο πληθυσμό  κατά 8% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ,τις δύο πρώτες μέρες μετά την αλλαγή[τη Δευτέρα και την Τρίτη] ,με το ποσοστό να αυξάνεται στους καρκινοπαθείς φτάνοντας στο 25% και στους ανθρώπους άνω των 65 ετών  να φτάνει στο 20%.
Παράλληλα κατά τις δύο πρώτες μέρες μετά την αλλαγή  της ώρας  απο χειμερινή σε θερινή  αυξάνονται  οι πιθανότητες   κατά 10% για καρδιακά επεισόδια  και  κατά 6% για τροχαία ατυχήματα,με τους επιστήμονες να θεωρούν κρίσιμο  το χρονικό  σημείο της αλλαγής,  επιθυμώντας να καταργηθεί η μετάβαση απο μια ώρα σε μια άλλη  .
Οπως επισήμανε ο κ. Παπαδημητριάδης   για περισσότερο κοσμικούς λόγους οι κάτοικοι  της Νότιας Ευρώπης θα ωφελούνταν περισσότερο απο τη μόνιμη εγκατάσταση της θερινής ώρας ,όπως έγινε στην Τουρκία το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]