Βραβεία Οσκαρ 2018: Νικητής η «Μορφή του Νερού» και η... διαφορετικότητα

Τα φετινά Οσκαρ ήταν... ατελείωτα. Πριν από αυτό ήταν όμως πληκτικά, αδιάφορα, χωρίς συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης ή λόγο για να ασχοληθεί κανείς περισσότερο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε - σωστά αυτή τη φορά - το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και η τηλεοπτική μετάδοση ολοκληρώθηκε.

Παρά τις «προσδοκίες» για μια από τις πιο δυναμικές οσκαρικές νύχτες που θα ζούσε ποτέ το Χόλιγουντ και εξαιτίας των 90 χρόνων του θεσμού, αλλά κυρίως εξαιτίας της μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει στο Χόλιγουντ γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση γυναικών, αλλά και την ανισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες των ίδιων επαγγελμάτων, η τετράωρη τελετή αναλώθηκε σε προσεκτικά - έως και κρύα - αστεία γύρω από τα παραπάνω καυτά θέματα και βρήκε τους περισσότερους από τους άλλοτε πύρινους ομιλητές της βιομηχανίας να παπαγαλίζουν το σενάριο των παραγωγών της τελετής γύρω από την αυταπόδεικτη ανάγκη για εκπροσώπηση μικρότερων, διαφορετικών, αφανών κοινωνικών ομάδων στο σύγχρονο σινεμά.

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2018 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, δείτε εδώ: το Flix μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Με φανερή την αίσθηση πως κανείς δεν ήθελε τα φετινά Οσκαρ να γίνουν το βήμα για να κορυφωθεί το κίνημα του #metoo ή ακόμη και αυτό του #timesup, οι αναφορές ήταν προσεκτικές (πιο χαριτωμένη, αλλά και καίρια απ' όλες αυτή του Τζίμι Κίμελ στον εναρκτήριο μονόλογό του, που μπορείτε να δείτε ολόκληρη παρακάτω, για το πόσο ο θείος Οσκαρ είναι ο ιδανικός αντρας («Βλέπεις που βρίσκονται τα χέρια του και κυρίως δεν έχει πέος»).Ακόμη και η τριάδα των Ασλεϊ Τζαντ, Αναμπέλα Σιόρα και Σάλμα Χάγιεκ (τρεις από τις γυναίκες που επιτέθηκαν ανοιχτά εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν) αποφάσισαν να κρατήσουν πιο μετριοπαθή στάση και να στρέψουν τη συζήτηση - ως ενός είδους λύση - στη μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στο σινεμά, μαζί με το αίτημα της μεγαλύτερης ανοχής στη διαφορετικότητα στις ιστορίες που αφηγείται η βιομηχανία.Σε όλη τη διάρκεια της τελετής, και παρά τις δυναμικές παρουσίες που ανέβηκαν στη σκηνή του Dolby Theater, τόσο ως πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι παρουσιαστές, είτε ως νικητές, δεν ειπώθηκε τίποτα πραγματικά σπουδαίο, τίποτα πραγματικά εμπνευστικό, σε μια βραδιά που θα άγγιζε δυσθεώρητα βάθη ανίας, αν δεν τραγουδούσε ο Σούφγιαν Στίβενς μαζί με την St. Vincent το «Mystery of Love» από το «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου», αν ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο δεν ήταν πάντοτε τόσο απίστευτα αξιαγάπητος, παραλαμβάνοντας το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, αν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ δεν απογείωνε έστω για λίγα λεπτά την τελετή με έναν ευχαριστήριο λόγο που θα αρκούσε ως πολιτική δήλωση ολόκληρης της τελετής.
Στα βραβεία, τίποτα δεν παρέκλινε των φαβορί, εκτός από το Πρωτότυπο Σενάριο που κατέληξε στον Τζόρνταν Πιλ και για λίγα λεπτά όλοι πίστεψαν πως μπορεί το «Τρέξε!» να γίνει η μεγάλη ανατροπή της βραδιάς.
πηγη flix.gr
Αναλυτικά οι νικητές της 90ής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ - Δείτε και τους ευχαριστήριους λόγους από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]