Διορία δύο εβδομάδων έδωσε το Eurogroup στην Ελλάδα


Διορία δύο εβδομάδων, δηλαδή μέχρι το επερχόμενο Euroworking Group, έδωσε το Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει τα δύο προαπαιτούμενα που εκκρεμούν και αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, στο Eurogroup παρουσιάστηκε η έκθεση συμμόρφωσης, σύμφωνα με την οποία ναι μεν έχει συντελεστεί πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων (από τα 110 προαπαιτούμενα που έπρεπε να ολοκληρωθούν, έχουν υλοποιηθεί τα 108), ωστόσο εκκρεμούν ακόμα αυτά που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό (τις επόμενες ημέρες όταν ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) και την εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν πως τα ανοικτά μέτωπα θα έχουν κλείσει μέχρι την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως η νέα δόση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη μέχρι τα μέσα Μαρτίου, κυρίως λόγω των περιορισμών προγραμματισμού μιας γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει πράσινο φως στην εκταμίευση.
Κόντρα Τσακαλώτου - Ντράγκι
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια του Eurogroup για δύο βασικά θέματα.
Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι Έλληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε πολύ έντονα στο σχόλιο του κ. Ντράγκι προς έκπληξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
Σεντένο: εξαιρετική η δουλειά που έγινε στην Ελλάδα
Για την Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά νέα, καθώς οι θεσμοί ανέφεραν δράση σε όλα τα prior actions. Η χώρα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες και η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος, δήλωσε ο Μάριο Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Μόνο δυο από τα 110 προαπαιτούμενα εκκρεμούν (Ελληνικό, πλειστηριασμοί) και είναι εκτός αρμοδιότητας της κυβέρνησης, συμπλήρωσε και όταν ολοκληρωθούν οι θεσμοί θα δώσουν το πράσινο φώς για την εκταμίευση.
Όπως είπε η μπάλα είναι τώρα και στην πλευρά των δανειστών, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή 5,7 δισ. ευρώ.
Μοσκοβισί: σημειώθηκε σημαντική πρόοδος
Σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος για την Ελλάδα , και το 99% των προαπαιτούμενων (τα 108 από τα 110) υλοποιήθηκαν , ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Είμαι πεπεισμένος, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, πως τα εναπομείναντα δύο προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν εγκαίρως για την επόμενο Eurogroup, επιτρέποντας την λήψη απόφασης για εκταμιεύσεις.
Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ξεκινήσουν συζητήσεις την επόμενη Δευτέρα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση. Στόχος της αποστολής θα είναι να συμφωνηθούν τα σχέδια για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών μέχρι τον Μάιο, ώστε στις 21 Ιουνίου. το Eurogroup να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Τα κλιμάκια θα συζητήσουν επίσης την στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Όταν η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της μετά από έξι μήνες , πρέπει να γίνει μια κανονική χώρα όσον αφορά τις διαδικασίες της ΕΕ και ένα κανονικό μέλος της ζώνης του ευρώ, ανέφερε ο Μοσκοβισί.
πηγη ant1news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]