[Eλλάδα]Eξαρθρώθηκε κύκλωμα....εισήγαγαν από την Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα, μέλη του οποίου εισήγαγαν από την Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, εξαρθρώθηκε κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από την Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών και (2) αλλοδαποί ηλικίας 45 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν σε περιοχή της Αττικής βυτιοφόρο όχημα το οποίο έχοντας ως προπομπό έτερο Ι.Χ. φορτηγό κατέληξε σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στο πρατήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

23.480 κιλά χημικοί διαλύτες,
πιστόλι,
(2) καραμπίνες,
61.680 ευρώ,
(3) φιάλες περιέχουσες πιθανόν χημικούς διαλύτες καθώς και
το βυτιοφόρο και το Ι.Χ. φορτηγό.
Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα διαλυτών ανέρχονται στο ποσό των 28.478 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων ελήφθησαν δείγματα από τους χημικούς διαλύτες και τις δεξαμενές του πρατηρίου καυσίμων τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]