Μ.Τζούφη:Επίκαιρη Ερώτηση για την ένταξη ανίατων παθήσεων στον ΕΠΠΠΑ

Επίκαιρη Ερώτηση για την ένταξη ανίατων παθήσεων στον ΕΠΠΠΑ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την ένταξη ανίατων παθήσεων στον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ).

Ο συγκεκριμένος πίνακας αναθεωρήθηκε πρόσφατα, έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης και Οικονομικών. Ωστόσο, η δημοσίευση του συνοδεύτηκε από ανησυχίες και προβληματισμό από ορισμένες συλλογικότητες ασθενών όπως στην περίπτωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Επίσης, όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητήματα προκύπτουν από τη μη συμπερίληψη των Συνδρόμων RETT καιWilliams, τα οποία αποτελούν γενετικές διαταραχές,όπως και από τη μη αναφορά των βλεννοπολυσακχαριδώσεων, οι οποίες οδηγούν σε σοβαρή νοσηρότητα και μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Ακόμα, στην επίκαιρη ερώτηση γίνεται αναφορά στις σποραδικές καταγγελίες ασθενών για τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σύμφωνα με τις οποίες τα Κέντρα λειτουργούν ως δημοσιονομικές επιτροπές με στόχο τη στοχευμένη περικοπή επιδομάτων και όχι ως κέντρα για τη γνωμάτευση της αναπηρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων απευθύνει ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να πάρει τόσο ώστε να αποκατασταθεί η άνιση μεταχείριση που προκύπτει από την αναθεώρηση του ΕΠΠΠΑ για συγκεκριμένες ομάδων ασθενών, όσο και για την τήρηση της προβλεπόμενης λειτουργίας των ΚΕΠΑ ώστε τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών να λαμβάνονται υπόψη με ορθό τρόπο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]