ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ιωάννινα:1ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Μαθητών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τους εκπαιδευτικούς, τα 15μελή των μαθητών και τους Συλλόγους Γονέων
Η  Ένωση Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών επιδιώκοντας να συμβάλει στη δυνατότητα για δημιουργική έκφραση των μαθητών της περιοχής μας, ανακοινώνει την πραγματοποίηση  του
1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ιωαννίνων
Στόχος είναι  αυτό το Φεστιβάλ να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας κάθε φορά ένα από τα προβλήματα της κοινωνίας μας.
Το θέμα που επιλέξαμε φέτος είναι ο Ρατσισμός.
Πρόκειται για ένα σύνολο αντιεπιστημονικών θεωριών που έχουν ως βάση τις αντιλήψεις ότι είναι άνιση η φυσική και πνευματική αξία των ανθρώπινων «φυλών». Εκδηλώνεται με επιθετική στάση εναντίον ανθρώπων με βάση εξωτερικά χαρακτηριστικ
ά (γυναίκες, ανάπηροι), φυλετικά (μαύροι, κίτρινοι, Ινδιάνοι), ιστορικά - πολιτισμικά (Εβραίοι, Τσιγγάνοι, φτωχοί, μετανάστες κλπ.). Στις μέρες μας αναζωπυρώνεται  μπολιάζοντας την κρίση με το προσφυγικό, στρεφόμενη ενάντια στα θύματα (πρόσφυγες) αλλά και σε κάθε αδύναμο  ή διαφορετικό απ’ τα κυρίαρχα στερεότυπα.
Το σύνθημά μας: 

Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν με οποιαδήποτε μορφή τέχνης (μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, ποίηση κλπ.) ατομικά ή ομαδικά, ανά τάξη ή σχολείο, ή και με συμπράξεις  μαθητών – τάξεων  από διαφορετικά σχολεία.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν στην προώθηση αυτής της προσπάθειας με όποιο τρόπο θεωρούν σκόπιμο (παρωθώντας τους μαθητές, βοηθώντας τους στην δημιουργία ομάδων, συντονίζοντάς τους,  παρουσιάζοντας εργασίες που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματός τους κλπ.).
Παρακαλούνται επίσης τα 15μελή και τα 5μελή των σχολείων να γνωστοποιήσουν το Φεστιβάλ στους συμμαθητές τους αναλαμβάνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Ο ακριβής χρόνος και ο χώρος πραγματοποίησης του  Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Στόχος μας είναι να γίνει υπαίθρια, σε κεντρικό σημείο της πόλης, κατά το τέλος Μαρτίου.
Για δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές ή ομαδικές) επικοινωνήστε μέχρι στις 10 Μαρτίου.

Τηλεφωνικά με μέλη της Ένωσης:  6945543024 (Λουκία Κίτσου),  6973313898 (Γιάννης Σταύρου)

email: student.festival.ioannina@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/groups/student.festival.ioannina/
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]