Ποια λάθη καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι στις μνημονιακές περικοπές!

Ενστάσεις στο τμήμα πληρωμών του ασφαλιστικού τους φορέα πρέπει να υποβάλλουν οι συνταξιούχοι που έχουν διαπιστώσει λάθη στις μνημονιακές περικοπές.

Οι ειδικοί της ασφάλισης ερεύνησαν καταγγελίες των συνταξιούχων και όντως διαπίστωσαν λάθη στις περικοπές σε ορισμένα ταμεία και σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Τα λάθη που έχουν εντοπιστεί είναι τα εξής:

-Οι περικοπές του ν. 4093/2012 επιβάλλονται στο παλιό άθροισμα κύριων, επικουρικών και μερίσματος, αυτό του 2013 και όχι στο νέο άθροισμα συντάξεων, αυτό που πραγματικά καταβάλλεται από το 2016 μετά το κούρεμα των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος.

-Μειώσεις 3% ως 10% έχουν επιβληθεί στις επικουρικές συντάξεις από το 2011.Το 2016 έγινε επαναυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων. Παρόλα αυτά οι μειώσεις εξακολουθούν να υπολογίζονται στο παλιό ύψος των επικουρικών.

-Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών το καλοκαίρι του 2016 ήταν αναδρομική και έγινε σε δόσεις. Συνταξιούχοι διαμαρτύρονται και οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι κάποια ταμεία και σε μεμονωμένες περιπτώσεις συνέχιζαν να παρακρατούν τα 50 ευρώ ( ελάχιστη δόση) παρότι έχει εξοφληθεί το σύνολο των αναδρομικών μειώσεων.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]