Με παρεμβάσεις έξω από καταστήματα της "Market In" ξεκίνησε το αγωνιστικό διήμερο (ΦΩΤΟ)

Με παρεμβάσεις έξω από καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Market In" σε διάφορες πόλεις της χώρας ξεκίνησε σήμερα Σάββατο το διήμερο αγωνιστικής και απεργιακής δράσης για τους εργαζόμενους στον Εμπόριο που οργανώνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Με τις παρεμβάσεις τους τα συνδικάτα ενημερώνουν για τις άθλιες μεθόδους της εργοδοσίας της "Market In" απέναντι στους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης» (καταστήματα της οποίας λειτουργεί πλέον η "Market In", πετώντας όμως στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτά). Παράλληλα, τα σωματεία καταγγέλλουν το χέρι βοηθείας που δίνει η κυβέρνηση στην εργοδοσία.

Επιπλέον, αύριο Κυριακή, προγραμματίζουν διάφορες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο, καθώς είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις Κυριακές (17/12, 24/12 και 31/12) που τα καταστήματα λειτουργούν στο πλαίσιο του «εορταστικού ωραρίου».

Στην Αθήνα, παρέμβαση έξω από τα καταστήματα της "Market In" σε Γούβα - Παγκράτι και Πατήσια έκανε το Σάββατο το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές των αντίστοιχων περιοχών.

«Μας τρομοκρατούν για να υποταχθούμε, Οργάνωση και Αγώνας να αντεπιτεθούμε». Με το πανό και τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ενάντια στους συναδέλφους τους στα Γιάννενα που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της πρώην επιχείρησης «Καρυπιδης» έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο τόσο της κρατικής καταστολής, με τις δυνάμεις της αστυνομίας, διώξεις και συλλήψεις να επιστρατεύονται ενάντια στις κινητοποιήσεις τους, όσο και των τραμπούκων της εργοδοσίας, όπως έγινε και στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Ολα αυτά με τις εντολές της διαδόχου εταιρείας "Market In", που λειτουργεί πλέον τα καταστήματα, και τις πλάτες της κυβέρνησης, όπως κατήγγειλαν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στους συναδέλφους τους και σε όλους τους εργαζόμενους που επισκέφτηκαν το κατάστημα, τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που κυριαρχούν στον κλάδο του Εμπορίου και τους αναγκάζουν σε δουλειά χωρίς ωράριο, Κυριακές και αργίες. «Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο νιώθουμε στο πετσί μας τη δίκαιη ανάπτυξη», τόνισαν χαρακτηριστικά καθώς το «εορταστικό ωράριο» ανεβάζει την εντατικοποίηση τις μέρες αυτές στο «κόκκινο».

«Εχουμε μόνο μια επιλογή, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν», σημείωσαν οι εργαζόμενοι και κάλεσαν στην αυριανή πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου. «Οπλο μας είναι η αλληλεγγύη, η οργανωμένη συλλογική πάλη», υπογράμμισε το σωματείο καλώντας κάθε εργαζόμενο να καταγγέλλει κάθε περιστατικό παραβίασης των δικαιωμάτων του και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη, από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης έξω από το κατάστημα της «Market In» στην Κομνηνών, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στο οποίο να σημειωθεί υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο, με την συμμετοχή εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης», πραγματοποίησε συγκέντρωση την ίδια ώρα στην πλατεία Πάργης, δίπλα από το κατάστημα της "Market In". Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Κινητοποιήσεις στα πλαίσια της απεργίας της Κυριακής
Για αύριο Κυριακή, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, προγραμματίζονται τα εξής:

- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως).

- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. Τσιμισκή με Αριστοτέλους και στο «One Salonica».

- Το Σωματείο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου, (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά).

- Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ. στην Καμάρα (Χ. Τρικούπη και Μ. Αγγέλου).

- Στην Πάτρα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καλεί σε συγκέντρωση στον «Σκλαβενίτη» στην Περιβόλα, στις 10.30 π.μ.

- Στην Κέρκυρα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη στις 11 π.μ., καλεί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

- Στη Λαμία, στις 10 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην οδό Καποδιστρίου διοργανώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας.

- Στο Ηράκλειο, στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια, σε απεργιακή συγκέντρωση καλεί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]