Ενωση Υπαλλήλων Επισιτισμού &Τουριστικών επαγγελμάτων Ν.Ιωαννίνων:Γενική Συνέλευση σήμερα και συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Σήμερα 11/12 κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται κλειστή «συνάντηση εργασίας» των εργοδοτικών φορέων πανελλαδικών και τοπικών. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με την υποστήριξη και τον συντονισμό της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και άλλων τοπικών εργοδοτικών φορέων, διοργανώνουν τη συγκεκριμένη φιέστα προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που «απασχολούν» τον τομέα του τουρισμού στην Ήπειρο. Ουσιαστικά το κύριο θέμα που θα κουβεντιαστεί είναι η τουριστική «ανάπτυξη»  στην Ήπειρο.
Εμείς όμως ξέρουμε τι σημαίνει  «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  από πρώτο χέρι και τι πρακτικά συμβαίνει στα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας:
Για τους Ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή!

Η κλαδική σύμβαση εφαρμόζεται μόνο στα χαρτιά.
Κυριαρχούν οι ατελείωτες ώρες δουλειάς , χωρίς ρεπό με απλήρωτες υπερωρίες  ενώ τρέχουμε σε όλα τα πόστα, σε φουλ εντατικοποίηση. Η 100% πληρότητα των εορτών που διαφημίζουν στις δικές μας πλάτες  θα βγει γιατί δεν φεύγουμε αν δεν τελειώσει η δουλειά συμπληρώνοντας πολλές φορές 10ωρα και 15ωρα την ημέρα.
 Για άλλη μια χρονιά θα μας κάνουν παζάρια για το  δώρο Χριστουγέννων, με το γνωστό " βάλε-βγάλε" από την Τράπεζα.
H ανάπτυξη για την οποία κόπτονται όλοι αυτοί, δεν αφορά ούτε στο ελάχιστο τη δική μας ευημερία, θέλουν ανάπτυξη του τουρισμού με οποιοδήποτε κόστος για εμάς και τις οικογένειες μας. Η ομολογημένη αύξηση τουριστικών εισροών στην πόλη των Ιωαννίνων δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζόμενων στον τουρισμό, ακριβώς γιατί ο στόχος είναι τα κέρδη και τα κέρδη τσαλαπατάνε τα εργασιακά δικαιώματα, ανεξάρτητα από αυξημένες ή μειωμένες τουριστικές εισροές. Είναι όλα αυτά τα μέτρα που δεν θα προβληθούν από πουθενά, αντί αυτών ακούμε πόσο τυχεροί είμαστε που μας αμείβουν στο ύψος του επιδόματος ανεργίας σε όλο το χρόνο.
Το γεγονός ότι είναι κεκλεισμένων των θυρών και με τους εργαζόμενους απ’ έξω αποδεικνύει περίτρανα ποιανού το λάκκο σκάβουνε.  Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την ώρα που λήγουν οι συμβάσεις στον κλάδο ,(Τέλη Δεκέμβρη), την ώρα που ο ΣΕΤΕ μας έχει κάνει ξεκάθαρο ότι σκοπός τους είναι είτε να τελειώνουν με τις συλλογικές συμβάσεις και να μας πάνε όλους στον κατώτατο μισθό ή να υπογράψουν μειωμένη σύμβαση όπως υπήρχε και τώρα , που στην πραγματικότητα  δεν ήταν υποχρεωτική.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα , οι εργοδότες μας συζητούν τα προβλήματά τους που στην ουσία είμαστε εμείς γιατί τους κοστίζουμε και πως θα μας τσακίσουν ακόμα περισσότερο , πως θα πάρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα εναντίον μας και με την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ τους.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δε σκύβουν το κεφάλι, συλλογικές συμβάσεις θα υπογράψουμε με ενότητα και πάλη


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
751 κατώτατο μισθό ως ελάχιστη βάση για όσους αμείβονται με το Βασικό Μισθό.
Υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις. Κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση.
Να εφαρμοστεί παντού, απαρέγκλιτα το 8ωρο, το 5θημερο με30 λεπτά διάλειμμα την κάθε εργάσιμη μέρα και δυο συνεχόμενα ρεπό την εβδομάδα. Καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Να χορηγούνται οι άδειες, τα δώρα, τα επιδόματα.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι π ο υ  τ σ α κ ί ζ ο υ ν  τ ι ς Συλλογικές Συμβάσεις.
Καθολική ισχύ ς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


ΚΑΛΟΥΜΕ:

Στη Γενική συνέλευση του Σωματείου μας την Δευτέρα 11/12 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο
Συμμετοχή στην Απεργία την Πέμπτη 14/12 στις 10:ΟΟ  έξω από το Market In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]