(Δ. Ρ. Α. Σ. Υ. ) Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Δ. Ρ. Α. Σ. Υ. )
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι η ΔΡΑΣΥ σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου
Το κλείσιμο μιας
ακόμη αξιολόγησης γίνεται πάνω στον τάφο των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Η εργατική τάξη στενάζει από την ταξική πολιτική που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , από την υλοποίηση των μνημονιακών νόμων και πολιτικών, που την έχουν οδηγήσει στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, στην απλήρωτη και ελαστική εργασία και τους μισθούς πείνας που όμοιά τους συναντά κάποιος μόνο σε εμπόλεμη κατάσταση. Τα επιδόματα είναι όμοια με τα συσσίτια που οργάνωναν οι δυνάμεις κατοχής το ΄40.
Η απόσυρση της τροπολογίας που θέτει επιπλέον εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, έγινε κάτω από το βάρος της εργατικής αντίδρασης, γεγονός που σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να την επαναφέρουν σε ανύποπτο χρόνο.
Η έξοδος από από τα μνημόνια που διαφημίζουν, δεν είναι τίποτε παραπάνω από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την αντικατάσταση του με κάποιο άλλο.
Οι κεφαλαιοκράτες, με το κράτος και τις κυβερνήσεις τους, απαντούν στην κρίση και την κρατική χρεοκοπία με τη συνέχιση της ολομέτωπης επίθεσης στην εργατική τάξη και το λαό.
Με αυτή την πολιτική καταφέρνουν ΄
Την ιδιωτική ιδιοκτησία των τραπεζών που ο λαός πλήρωσε με δεκάδες δις ευρώ και φορτώθηκαν στο δημόσιο χρέος.
Την απρόσκοπτη ροή κρατικού χρήματος στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων για την κατασκευή δρόμων και την εκμετάλλευση τους για 40 χρόνια μέσω διοδίων.
Τα αφορολόγητο των «κεφαλαίων του εξωτερικού», χάρη στο οποίο οι εφοπλιστές απαλλάσσονται της φορολογίας.
Τις αθρόες επιδοτήσεις και τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού στο τουριστικό κεφάλαιο.
Την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και του αρυκτού πλούτου στους κεφαλαιοκράτες με αιχμή του δόρατος αυτή τη στιγμή  την   ΔΕΗ
Την εντεινόμενη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με όλο και χειρότερους όρους για τη εργατική τάξη, με όλο και καλύτερους όρους για τους καπιταλιστές .
Φτάνει πια
Οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, η νεολαία , οι συνταξιούχοι τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν
Η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, η δημοκρατική τους λειτουργία και η μετατροπή τους σε όργανα πάλης και αγώνα για τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι απαραίτητοι όροι για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Ο συντονισμός δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων της εργατικής τάξης και η πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και των πολιτικών που απορρέουν από αυτά, η πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, την ΕΕ, το ΔΝΤ, αποτελεί έναν μονόδρομο που πρέπει να διανύσουμε.
Δουλειά για όλους με δικαιώματα, προστασία των ανέργων
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με γενικευμένη και υποχρεωτική ισχύ, αυξήσεις στα μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, διαγραφή χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες και την εφορία
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. Έξω το κράτος και η κυβέρνηση από τα εσωτερικά των συνδικάτων
Να μη επιτρέψουμε να δεχτεί η τάξη μας ένα ακόμη πλήγμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ατομικισμού και του κατακερματισμού που οδηγεί στην διάλυση και την ήττα.
Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ.  Στο Ε. Κ. Ι.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΥΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΕΙΣΠΥΡΩΣΗ
(Δ.Ρ.Α.Σ.Υ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]