Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ... βάνδαλοι καταστρέφουν ...παρεκκλήσια στην Κορυτσά

Λίγες μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι ορθόδοξοι  στην Κορυτσά,  κόντρα στο πνεύμα των Αγιων ημερών  ,βρίσκονται αντιμέτωποι με αποκαρδιωτικές εικόνες  παρεκκλησίων που παραδόθηκαν σε βανδάλους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα   "Πελασγός Κορυτσάς" άτομα "αγνώστων " στοιχείων   έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μια "εκστρατεία"καταστροφών σε χώρους λατρείας  ,που επιχειρούν  μάλιστα να την   παρουσιάζουν ως ληστεία  με στόχο τα λιγοστά χρήματα  που υπάρχουν στα παρεκκλήσια της περιοχής .
Ετσι πριν απο λίγες μέρες  απο τη μανία τους δε γλίτωσε  το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην είσοδο της πόλης  αλλά και το παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Κυρίου  στον αύλειο χώρο  του ομώνυμου ναού, στο πάρκο της Κορυτσάς.
Οπως σημειώνουν οι κάτοικοι που αντίκρισαν τις εικόνες καταστροφής ,η μανία  τους  είναι τόσο μεγάλη  που χρησιμοποιούν  ως  " όπλο"  βαριοπούλες ,   προκειμένου να ολοκληρώσουν το "έργο" τους  και  να καταστρέψουν τα παρεκκλήσια .
Οι γνωστοί ..άγνωστοι απο ειδωλολατρικούς και εξτρεμιστικούς κύκλους προβληματίζουν έντονα τους  ορθόδοξους και τους Ελληνες της περιοχής ,αφού  οι εν λόγω  ενέργειες  που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά , διασαλεύουν τη θρησκευτική αρμονία και "βιάζουν" τα  ορθόδοξα αισθήματα των  κατοίκων .
φωτο Πελασγός Κορυτσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]