Η ελληνική ελιά που επέλεξε η NASA

Η πιο διάσημη ελιά του κόσμου είναι φυσικά ελληνική και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον από της ΝASA ως των Ιαπώνων.
Κρήτη: Στην αρχαιότερη ελιά του κόσμου
Φύγε τώρα για το νομό Χανίων και το αρχαιότερο ελαιόδεντρο του κόσμου. Η ηλικία του ξεπερνά τα 3.000 χρόνια και κηρύχθηκε «διατηρητέο μνημείο της φύσης». Γίνε μαζί με την παρέα σου ένας από τους 20.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται ετησίως.

Την επέλεξαν  η NASA και οι Ιάπωνες
H Eλιά των Βουβών κατάφερε να κερδίσει την προσοχή ακόμα και της NASA οι επιστήμονες της οποίας την επέλεξαν το 2016 ως την Επιστημονική φωτογραφία της μέρας (Earth Science Picture of the Day) στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον στην Κρήτη έφτασε ακόμα και τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιαπωνία στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τα Παγκόσμια Μυστήρια.

«Συμμετείχε» σε 4 ολυμπιάδες
Η μνημειακή Ελιά των Βουβών «συμμετείχε» στις 4 τελευταίες Ολυμπιάδες καθώς στους νικητές των Μαραθωνίων Δρόμων του 2004 στην Αθήνα, του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο απονεμήθηκαν κότινοι από τα κλαδιά της.

Στο Μουσείο της Ελιάς των Βουβών
Επισκέψου το Μουσείο της Ελιάς των Βουβών και που βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβόητο ελαιόδεντρο στον οικισμό Πάνω Βούβες και αποτελεί ένα ενιαίο και αρμονικό σύνολο. Το γραφικό κτίσμα στο οποίο στεγάζεται διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής της περιοχής  ενώ στα εκθέματά του θα δεις ακόμα και το Ησιόδειο άροτρο, το ξύλινο άροτρο με το οποίο οι ντόπιοι καλλιεργούσαν τη γη από την προϊστορία έως τη δεκαετία του 1950.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]