Σκουρλέτης: Λύση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει παραταθεί για άλλα δύο χρόνια και έχουν εξασφαλιστεί τα λεφτά από εθνικούς πόρους για να συνεχιστεί. Μέχρι το 2019 προσπαθούμε με στέρεο και αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε οριστική λύση». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος κάλεσε τη κυβέρνηση να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου.

«Αυτή η λύση, τόνισε, δεν μπορεί να είναι μία λύση που την επομένη θα καταπέσει. Άρα θα σας παρακαλέσω για άλλη μία φορά απευθυνόμενος προσωπικά προς εσάς προσωπικά αλλά και στο ΚΚΕ προτάσεις οι οποίες λένε, μετατρέψτε αυτόματα τις σημερινές συμβάσεις εργασίας χρόνου ή έργου σε μόνιμες και αορίστου αντιλαμβάνεστε ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καταπίπτουν την επόμενη. Είναι απλώς για να λέγονται. Είναι απλώς για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει, λοιπόν, σε σωστό χρόνο, με τον κατάλληλο τρόπο, μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει αφενός το σύνταγμα κι από την άλλη η ευρωπαϊκή νομοθεσία να δοθεί μία τέτοια λύση. Πάνω σ’ αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε κι αυτό είπαμε στους εργαζόμενους που συναντήσαμε».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για εφήμερες λύσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει τάζοντας λαγούς με πετραχήλια όταν το επιτρέψει ο πάπας», προσθέτοντας ότι με την τρίτη αξιολόγηση θέλει να βάλει τα εργασιακά δικαιώματα στον γύψο.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]