Ιωάννινα:Δυναμική αντίδραση στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή


Με κεντρικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τη Κυριακή αργία. Δούλοι των πολυεθνικών δεν θα γίνουμε” δυνάμεις του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων, του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου έδωσαν από το πρωί τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων και του λαού ης πόλης καθώς και της περιφρούρησης της απεργίας.
Με εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους ενημέρωσαν το κόσμο για τις διεκδικήσεις τους για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την  διεκδίκηση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.
Ειδική αναφορά έγινε για τις πρόσφατες εξελίξεις που υπάρχουν στο super market “MARKET IN” - πρώην ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν προϊόν με ημερομηνία λήξης, που καλεί τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και τα σωματεία.
Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που την βρίσκεται συνεχώς μπροστά μας και είναι συνδεδεμένη με τις ανάγκες μας για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Οι γενικότερες εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση από όλους τους εργαζόμενους. Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η φοροεπιδρομή που αδειάζει τις τσέπες μας, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, η εμπορευματοποίηση σε υγεία και παιδεία πρέπει από την εργατική – λαϊκή οικογένεια να έχουν δυναμική απάντηση κάθε στιγμή, κάθε μέρα. Η μόνη λύση με αποτελέσματα είναι η οργάνωση μας στα σωματεία.
Με τη λήξη της κινητοποίησης ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού όλων των εργαζομένων για την Τρίτη 7/11 στις 6 το απόγευμα έξω από τα “MARKET IN”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]