Το ΚΚΕ για το 3ο Προσυνέδριο «Δουλειά» της ΝΔ να κάνει τη ζωή εύκολη στους επιχειρηματικούς ομίλους...

«Δουλειά» της ΝΔ να κάνει τη ζωή εύκολη στους επιχειρηματικούς ομίλους...
Οι σύγχρονες μέθοδοι προπαγάνδας και οργάνωσης του 3ου προσυνεδρίου της ΝΔ που έγινε στα Γιάννενα με θέμα «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», δε στάθηκαν ικανές να αποκρύψουν το φθαρμένο, αποκρουστικό και βαθιά αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της ΝΔ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε με θέσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του στο χρυσοφόρο κλάδο της Υγείας και Ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, επανέφερε τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές. Επίσης, ότι θα φέρει «εθνική σύνταξη», στο μεγαλύτερο μέρος της με «ανταποδοτικά χαρακτηριστικά», συνδεδεμένη στο υπόλοιπο μέρος της με «ρήτρα ανάπτυξης», δηλαδή καθήλωση του ποσού μέχρι να πάρει μπρος η καπιταλιστική οικονομία, η ανάκαμψη της οποίας προϋποθέτει ακριβώς την καθήλωση των κοινωνικών παροχών. Οι κοινωνικές παροχές πάντα θα στριμώχνονται στη «μέγγενη» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και ασφάλιση όταν αποτελεί «δεδομένο» η επιχειρηματική λειτουργία στο χώρο της Υγείας, το άνοιγμα νέων πεδίων επέλασης του κεφαλαίου στο «χρυσωρυχείο» της Υγείας και της Ασφάλισης.
Προσπαθώντας, τέλος, να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, πρότεινε την ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» με πόρους ΕΣΠΑ, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγοντας τη γνωστή φιλολογία ότι μειώνει εισοδήματα και αυξάνει φόρους...
Τελικά το μόνο που τους έχει μείνει για να παρουσιάζονται «ως διαφορετικοί» είναι το ποιος θα διαχειριστεί την εξαθλίωση και την φτώχεια του λαού, ποιος είναι ικανός να κρατήσει το «τιμόνι» της αντιλαϊκής επίθεσης για τα επόμενα χρόνια αφού και οι δύο όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπηρετούν την ίδια στρατηγική ανάκαμψης του κεφαλαίου, που απαιτεί αντεργατικά μέτρα και θυσίες δίχως τέλος για το λαό. Όλοι μαζί παρουσιάζουν στο λαό τα συμφέροντα του κεφαλαίου σαν δικά του, παλεύοντας να τον κάνουν να στρατευτεί στους στόχους του κεφαλαίου και παρουσιάζοντας την ανάκαμψη των κερδών του ως μονόδρομο για να ανακάμψουν τάχα τα δικαιώματά του. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε και στο 3ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες στα Γιάννενα, όπου έδωσαν το παρόν στελέχη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων.
Σε ότι αφορά τα εργασιακά αξιοποιώντας ερώτηση που έγινε η ΝΔ υπερασπίστηκε το αντεργατικό έργο που παρέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε κατά των εργαζόμενων και του ταξικού κινήματος χαρακτηρίζοντας «τυραννία της μειοψηφίας που δρα αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενες στο πρώην κατάστημα «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» που μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «MARKET IN» και ζητούν το αυτονόητο την επαναπρόσληψη τους για να συνεχίσουν τη δουλειά τους.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι αν η εργατική τάξη και ο λαός αποδεχτούν ως «δεδομένο» το στρίμωγμα των δικών τους σύγχρονων αναγκών στους σιδερένιους νόμους και τις «αντοχές» του συστήματος της εκμετάλλευσης παρ΄ όλο που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν, είναι «λογικό» να βλέπει ότι όλο και πιο δύσκολα τα φέρνει βόλτα αφού είναι προαπαιτούμενο για να στηριχτεί η επιχείρηση ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.
Αυτή η στρατηγική των αστικών κομμάτων που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου είναι που πρέπει να μπει στο στόχαστρο της εργατικής - λαϊκής πάλης. Εκεί πρέπει να στοχεύσει τα πυρά του το κίνημα, αγνοώντας τις παγίδες που πάνε να τους στήσουν με τους αποπροσανατολιστικούς καβγάδες τους τα κόμματα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2/11/2017
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]